11/09/2022 11/09/2022 Στην Ιερά Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή Οδηγητρίας Γωνιάς ως και την Ιερά Μονή Ζωοδόχου Πηγής, Παρθενώνα, βρέθηκε ως προσκυνητής ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γέρων Πριγκηποννήσων κ. Δημήτριος. Με σεβασμό και ιδιαίτερη χαρά τον υποδέχθηκαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος και οι Αδελφότητες των Μονών. Προσκύνησε τις θαυματουργές Εικόνες της Παναγίας, καθώς και οι...
11 Σεπτεμβρίου, 2022 - 13:38
Τελευταία ενημέρωση: 11/09/2022 - 16:03

Σε Ιερές Μονές της Κισάμου ο Μητροπολίτης Πριγκηποννήσων

Διαδώστε:
Σε Ιερές Μονές της Κισάμου ο Μητροπολίτης Πριγκηποννήσων

Στην Ιερά Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή Οδηγητρίας Γωνιάς ως και την Ιερά Μονή Ζωοδόχου Πηγής, Παρθενώνα, βρέθηκε ως προσκυνητής ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γέρων Πριγκηποννήσων κ. Δημήτριος.

Με σεβασμό και ιδιαίτερη χαρά τον υποδέχθηκαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος και οι Αδελφότητες των Μονών.

Προσκύνησε τις θαυματουργές Εικόνες της Παναγίας, καθώς και οι δύο Ιερές Μονές είναι αφιερωμένες στην Θεοτόκο Μαρία (Κοίμησις και Ζωοδόχος Πηγή, αντίστοιχα), έτυχε θερμής και εγκάρδιας φιλοξενίας και ξεναγήθηκε εις το Μουσείο της Ιεράς Πατριαρχικής Μονής Γωνιάς, θαυμάζοντας τόσο την αρχιτεκτονική του χώρου, όσο και κυρίως τα εκθέματα. Πρόκειται περί ενός ιδιαίτερα οργανωμένου και εξαιρετικού, μοναδικού στο είδος του Μουσείο, το οποίο ανάμεσα στα άλλα πολύτιμα εκθέματα και ιερά κειμήλια, περιλαμβάνει την πληρέστερη συλλογή Εικόνων της Κρητικής Σχολής, Κώδικες ως και άλλα ιερά κειμήλια, τα οποία το καθιστούν μοναδικό και ιδιαίτερο.

Στην Ιερά Μονή Ζωοδόχου Πηγής Παρθενώνα προσκύνησαν, επίσης, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αργολίδος κ. Νεκτάριος και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κλαυδιουπόλεως κ. Ιάκωβος, ομού μετά εκλεκτών φιλοξενουμένων της Ιεράς Μητροπόλεως Κισάμου και Σελίνου και έτυχαν θερμής και εγκάρδιας φιλοξενίας υπό της σεβαστής Γερόντισσας Μαρκέλλας και της Αδελφότητας της Μονής.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων