05/08/2019 06/08/2019 Το 1997 σε μια υπέροχου φυσικού κάλλους περιοχή της Ραψάνης, ιδρύθηκε η γυναικεία Ιερά Μονή (επίσημα Ιερό Ησυχαστήριο) της Παναγίας Γλυκοφιλούσας, ύστερα από προτροπή του Αγιορείτου γέροντος Εφραίμ, Καθηγουμένου σήμερα της Ιεράς Μονής Αγίου Αντωνίου στην Αριζόνα των ΗΠΑ. Ο γέροντας Εφραίμ, πρώην Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Φιλοθέου του Αγίου Όρους, έχει δημιουργήσει περίπου 20...
05 Αυγούστου, 2019 - 15:32
Τελευταία ενημέρωση: 06/08/2019 - 19:41

Σε μια υπέροχου φυσικού κάλλους περιοχή η Ιερά Μονή της Παναγίας Γλυκοφιλούσας

Διαδώστε:
Σε μια υπέροχου φυσικού κάλλους περιοχή η Ιερά Μονή της Παναγίας Γλυκοφιλούσας

Το 1997 σε μια υπέροχου φυσικού κάλλους περιοχή της Ραψάνης, ιδρύθηκε η γυναικεία Ιερά Μονή (επίσημα Ιερό Ησυχαστήριο) της Παναγίας Γλυκοφιλούσας, ύστερα από προτροπή του Αγιορείτου γέροντος Εφραίμ, Καθηγουμένου σήμερα της Ιεράς Μονής Αγίου Αντωνίου στην Αριζόνα των ΗΠΑ.

Ο γέροντας Εφραίμ, πρώην Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Φιλοθέου του Αγίου Όρους, έχει δημιουργήσει περίπου 20 μοναστήρια στην Αμερική και έχει την πνευματική πατρότητα οκτώ γυναικείων μοναστηριών στην Ελλάδα. Ένα απ’ αυτά είναι και το μοναστήρι της Παναγίας Γλυκοφιλούσας στη Ραψάνη.

glykofilousa-rapsani1.jpg

Το 1997 η μακαριστή γερόντισσα Εφραιμία (κοιμήθηκε τον Μάρτιο του 2013) και η νυν Ηγουμένη μοναχή Μαρία ήρθαν με συμβουλή του γέροντα Εφραίμ στη Ραψάνη από την Ιερά Μονή Παναγίας Οδηγήτριας Πορταριάς Πηλίου. Ένας από τους λόγους της εγκατάστασης αυτής ήταν ότι από το μέρος αυτό στη Ραψάνη πέρασε και δίδαξε για αρκετό διάστημα στη Τουρκοκρατία ο επίσης μοναχός της Μονής Φιλοθέου του Αγίου Όρους και εθνομάρτυρας, Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός.

Το μοναστήρι είναι αρκετά φιλόξενο και περιποιημένο. Ξεχωρίζει το κύριο οικοδόμημα, όπου στεγάζονται το Καθολικό (Ναός) της μονής, που τιμάται στην Αγία Ταβιθά, καθώς και τα κελιά με το αρχονταρίκι. Ο επισκέπτης-προσκυνητής μπορεί να προσκυνήσει δύο ιερές εικόνες της Παναγίας, την Γοργοϋπήκοο και την Γλυκοφιλούσα.

Το μοναστήρι πανηγυρίζει το Δεκαπενταύγουστο.

glykofilousa-rapsani2.jpg

Πληροφορίες
Το μοναστήρι της Παναγίας Γλυκοφιλούσας βρίσκεται σε μια καταπράσινη περιοχή στο μέσο του δρόμου μεταξύ της Εθνικής Οδού και της Ραψάνης. Η μονή είναι επισκέψιμη ύστερα από τηλεφωνική επικοινωνία. Τηλέφωνο: 24950-61010.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων