29/04/2022 29/04/2022 Σε Ιερές Μονές, αφιερωμένες στην Ζωοδόχο Πηγή, εόρτασε ο Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος, την εορτή της Παναγίας. Του Εσπερινού, προσκεκλημένος του Μητροπολίτη Κυδωνίας καί Αποκορώνου κ. Δαμασκηνού και της οσιολ. Καθηγούμενης Θεοξένης, προεξήρχε στην Ι. Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή Ζωοδόχου Πηγής, Χρυσοπηγής, συμπροσευχομένου και του Μητροπολίτη Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνού, την δε...
29 Απριλίου, 2022 - 15:01

Σε Μονές της Παναγίας ο Μητροπολίτης Κισάμου

Διαδώστε:
Σε Μονές της Παναγίας ο Μητροπολίτης Κισάμου

Σε Ιερές Μονές, αφιερωμένες στην Ζωοδόχο Πηγή, εόρτασε ο Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος, την εορτή της Παναγίας.

Του Εσπερινού, προσκεκλημένος του Μητροπολίτη Κυδωνίας καί Αποκορώνου κ. Δαμασκηνού και της οσιολ. Καθηγούμενης Θεοξένης, προεξήρχε στην Ι. Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή Ζωοδόχου Πηγής, Χρυσοπηγής, συμπροσευχομένου και του Μητροπολίτη Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνού, την δε κυριώνυμο ημέρα στην επίσης γυναικεία Ι. Μονή Ζωοδόχου Πηγής, Παρθενώνος, στις παρυφές της Κισάμου.

Στον Εσπερινό, αφού ο Μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνός, χαιρέτισε και ευχήθηκε τα δέοντα, ο προεξάρχων Ιεράρχης ευχαρίστησε δια την «φιλάδελφο και ευγενική πρόσκληση» και αναφέρθηκε εις το «φωτόλουστο και λαμπροφόρο γεγονός της Αναστάσεως», σημειώνοντας ακολούθως:

«Παράδεισος είναι η ίδια η Παναγία. «Ζωοδόχος Πηγή» τόσο εις το Μπαλουκλί όπου, νοερώ και πνευματικώ τω τρόπω, μεταφερόμεθα την ημέρα αυτή, όσο και, κυρίως, στην ζωή της Εκκλησίας.
Τύπος της Αναστάσεως και τύπος της αγγελικής ζωής, μας δείχνει τον δρόμο και τον τρόπο και της δικής μας, εν Χριστώ, ζωής και πορείας.

Με τις πρεσβείες και τις ικεσίες Της μας θεραπεύει και μας ξεδιψά με τα «ύδατα» του ελέους του Θεού, ως αστείρευτη πηγή. Στην δύσκολη πορεία της ζωής μας η Θεοτόκος Μαρία μας καλεί να ανοίξουμε την πόρτα της καρδιάς και να γίνουμε κάλλει ωραίοι· να αναζητήσουμε το αληθινά «καινούργιο», αυτό δηλ. που χαροποιεί τον άνθρωπο εσωτερικά και αιώνια.

Να έχει νόημα η ζωή μας γιατί αγαπούμε και να ελπίζουμε γιατί πιστεύουμε. Πηγή κάθε ευλογίας, γήινης και επουρανίου, η Παναγία μας, ότι «πάντα δύναται ως τέξασα Θεόν παντοδύναμον» και «έχουσα το δύνασαι τη θελήσει αυτής ισοστάσιον», κατέληξε ο Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος, ο οποίος στο τέλος του Εσεπρινού τέλεσε Τρισάγιο επί του τάφου της μακαριστής Γερόντισσας Θεοσέμνης, που όπως σημειώσε «υπήρξε Θεοσέμνη τη ψυχή, τη καρδία και τω πνεύματι».

Του Εσπερινού εις την Ι. Μονή Ζωοδόχου Πηγής Παρθενώνος, Κίσαμος, προεξήρχε ο Θεοφ. Επίσκοπος Ευμενείας κ. Ειρηναίος, Βοηθός Επίσκοπος του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου, Καθηγούμενος της Ι. Πατριαρχικής Μονής Γουβερνέτου.

Συγκινητική η προσέλευση πλήθους πιστών που κατέκλυσαν και τις δύο Ιερές Μονές και, υπομονετικά, ανέμεναν να προσκυνήσουν τις θαυματουργές και χαριτόβρυτες ιερές Εικόνες της Ζωοδόχου Πηγής.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων