22/03/2023 22/03/2023 Στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Προφήτου Ηλιού Θήρας τελέσθηκε σήμερα Τετάρτη 22 Μαρτίου 2023, η Εξόδιος Ακολουθία του αιφνιδίως προς Κύριον μεταστάντος αοιδίμου Καθηγουμένου Αρχιμανδρίτου Δαμασκηνού. Της Εξοδίου Ακολουθίας προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θήρας κ. Αμφιλόχιος, συνευχομένων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Σύρου κ. Δωροθέου Β΄ και Παροναξίας κ. Καλλινίκου, με την παρουσία των Βουλευτών Κυκλάδων κ.κ....
22 Μαρτίου, 2023 - 17:45
Τελευταία ενημέρωση: 22/03/2023 - 17:37

Στη γη της Θήρας αναπαύεται ο Ηγούμενος της Ι.Μ. Προφήτου Ηλιού Δαμασκηνός

Διαδώστε:
Στη γη της Θήρας αναπαύεται ο Ηγούμενος της Ι.Μ. Προφήτου Ηλιού Δαμασκηνός

Στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Προφήτου Ηλιού Θήρας τελέσθηκε σήμερα Τετάρτη 22 Μαρτίου 2023, η Εξόδιος Ακολουθία του αιφνιδίως προς Κύριον μεταστάντος αοιδίμου Καθηγουμένου Αρχιμανδρίτου Δαμασκηνού.

Της Εξοδίου Ακολουθίας προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θήρας κ. Αμφιλόχιος, συνευχομένων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Σύρου κ. Δωροθέου Β΄ και Παροναξίας κ. Καλλινίκου, με την παρουσία των Βουλευτών Κυκλάδων κ.κ. Ιωάννη Βρούτση και Φιλ. Φόρτωμα, του Επάρχου και του Δημάρχου Θήρας, Δημοτικών Συμβούλων, απάντων των Κληρικών της Θήρας και Κληρικών από την Αθήνα και άλλες Ιερές Μητροπόλεις, του Διευθυντού της ΕΚΥΟ Αρχιμανδρίτη Νικ. Φαρμάκη, του Ηγουμένου της Ιεράς Μονής Χρυσποπηγής Ἀρχιμανδρίτη Εφραίμ και την πάνδημη συμμετοχή των Θηραίων.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θήρας κ. Αμφιλόχιος στην Εξόδιο Ομιλία του τόνισε τις αρετές, που διέκριναν τον μακαριστό Γέροντα Δαμασκηνό, το φιλομόναχο , το ασκητικό και το φιλακόλουθο του χαρακτήρα του, την αγάπη και το ενδιαφέρον του προς τους Πατέρες της Μονής, την αυστηρότητα του ήθους και την αγάπη του προς τους ανθρώπους, αλλά και την ενασχόλησή του με τη συγγραφή πνευματικών και θεολογικών βιβλίων.

Οι παριστάμενοι Μητροπολίτες Σύρου κ. Δωρόθεος Β΄ και Παροναξίας κ. Καλλίνικος εξέφρασαν προς τον γείτονά τους Μητροπολίτη Θήρας κ. Αμφιλόχιο την κατ΄ άνθρωπο θλίψη τους, για την απώλεια ενός καλού Κληρικού, ο οποίος ἀφησε σπουδαίο έργο και πολλές υποθήκες στην τοπική Εκκλησία.

         

Διαβάστε επίσης:

Εκοιμήθη ο Αρχιμανδρίτης Δαμασκηνός Γαβαλάς

Η Μητρόπολη Καλαβρύτων για την εκδημία του Αρχιμανδρίτη Δαμασκηνού Γαβαλά

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων