05/07/2022 05/07/2022 Το προεδρείο της Παγκρητικής Ένωσης Αμερικής, που πραγματοποιεί -μαζί με περισσότερους από 200 ομογενείς- ιστορική επίσκεψη στην Κρήτη, υποδέχθηκαν χθες, 4 Ιουλίου 2022, στην ιστορική Ιερά Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μόνη Αρκαδίου, ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ευγένιος, ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης και ο δήμαρχος Ρεθύμνου Γιώργος Μαρινάκης. Στην επίσκεψη τιμής και μνήμης στην ιστορική Μονή...
05 Ιουλίου, 2022 - 15:32
Τελευταία ενημέρωση: 05/07/2022 - 16:07

Στη Μονή Αρκαδίου περισσότεροι από 200 Κρήτες ομογενείς από τις ΗΠΑ

Διαδώστε:
Στη Μονή Αρκαδίου περισσότεροι από 200 Κρήτες ομογενείς από τις ΗΠΑ

Το προεδρείο της Παγκρητικής Ένωσης Αμερικής, που πραγματοποιεί -μαζί με περισσότερους από 200 ομογενείς- ιστορική επίσκεψη στην Κρήτη, υποδέχθηκαν χθες, 4 Ιουλίου 2022, στην ιστορική Ιερά Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μόνη Αρκαδίου, ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ευγένιος, ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης και ο δήμαρχος Ρεθύμνου Γιώργος Μαρινάκης.

Στην επίσκεψη τιμής και μνήμης στην ιστορική Μονή τελέστηκε δοξολογία, ενώ στην συνέχεια ο Αρχιεπίσκοπος, ο Περιφερειάρχης και ο Δήμαρχος εξέφρασαν τη χαρά τους για την παρουσία των ομογενών στο νησί, επισημαίνοντας αντίστοιχα τους άρρηκτους δεσμούς της Εκκλησίας της Κρήτης, της Περιφέρειας και της Αυτοδιοίκησης με την ομογένεια, όπου γης.

Ειδικότερα ο κ. Αρναουτάκης απευθυνόμενος στους απόδημους Κρήτες, πολλοί από τους οποίους είναι νέοι και νέες, είπε: «Ως Περιφέρεια Κρήτης εκφράζουμε τη χαρά μας για την παρουσία σας κοντά μας και θα είμαστε πάντα δίπλα σας καθώς είστε συνέχεια και το μέλλον της Κρήτης στο εξωτερικό. Είστε παράλληλα οι αυθεντικότεροι πρεσβευτές του τόπου μας στο εξωτερικό, διατηρώντας ζωντανές τις παραδόσεις, τον πολιτισμό, τα ήθη, έθιμα, προβάλλοντας την Κρήτη και την ιστορία της».

Πηγή: ertnews.gr

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων