29/07/2022 29/07/2022 Στη μονή της μετανοίας του, την Ιερά Μονή της Οσίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης, ιερούργησε χθες ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος, κατόπιν ευγενικής προσκλήσεως, κανονικής αδείας και ευλογίας του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ. Ευγενίου.  Τον Μητροπολίτη μας πλαισίωσαν ο Ηγούμενος της Μονής και Γέροντάς του, Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Μεθόδιος Σαμαριτάκης, ο Πρωτοσύγκελλος...
29 Ιουλίου, 2022 - 11:00
Τελευταία ενημέρωση: 29/07/2022 - 11:07

Στη πανηγυρίζουσα Μονή της μετανοίας του ο Μητροπολίτης Ρεθύμνης

Διαδώστε:
Στη πανηγυρίζουσα Μονή της μετανοίας του ο Μητροπολίτης Ρεθύμνης

Στη μονή της μετανοίας του, την Ιερά Μονή της Οσίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης, ιερούργησε χθες ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος, κατόπιν ευγενικής προσκλήσεως, κανονικής αδείας και ευλογίας του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ. Ευγενίου. 

Τον Μητροπολίτη μας πλαισίωσαν ο Ηγούμενος της Μονής και Γέροντάς του, Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Μεθόδιος Σαμαριτάκης, ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Λάμπης, Συβρίτου και Σφακίων, Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Αθανάσιος Καραχάλιος, ο νέος Διευθυντής του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης, Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος Νικάκης, και άλλοι κληρικοί της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ. Ευγένιο για την πρόσκληση και την παραχώρηση της Πανηγύρεως και της Θείας Λειτουργίας. Αναφέρθηκε με λόγους ευγνωμοσύνης στον Γέροντά του και Ηγούμενο της Μονής, Αρχιμανδρίτη Μεθόδιο, καθώς και σε όλους τους ανθρώπους που συνέβαλαν στην προετοιμασία και διεξαγωγή της Πανηγύρεως, όπως γίνεται κατ’ έτος εδώ και μια εικοσαετία, αφού εφέτος συμπληρώνονται είκοσι έτη από της ιδρύσεως της Ιεράς Μονής Οσίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου Ηρακλείου το έτος 2002.

Ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε επίσης στον βίο της Οσίας Ειρήνης και στο ζωντανό παράδειγμά της, τονίζοντας ιδιαίτερα δύο λέξεις από το απολυτίκιό της, ότι δηλαδή η Οσία υπάρχει πάντα “προσφυγή” και “βοήθεια” σε όλους τους ανθρώπους που την επικαλούνται αληθινά και καρδιακά.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας παρετέθη μοναστηριακή τράπεζα.

Μετά τη μοναστηριακή τράπεζα, ο Σεβασμιώτατος μετέβη στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Κρήτης, όπου ευχαρίστησε και διά ζώσης τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ. Ευγένιο και έλαβε την ευχή του Γέροντος Αρχιεπισκόπου κ. Ειρηναίου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων