06/12/2021 07/12/2021 Με λαμπρότητα και τηρουμένων των υγειονομικών μέτρων κατά της πανδημίας, τελέσθηκε την Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2021 Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός στην ιστορική και παλαίφατο Ιερά Μονή Αγίου Νικολάου Καλτεζών Μαντινείας. Στην Ακολουθία χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλέξανδρος. Πριν τον Εσπερινό στην είσοδο της εορτάζουσας Μονής και στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων για...
06 Δεκεμβρίου, 2021 - 21:02
Τελευταία ενημέρωση: 07/12/2021 - 0:53

Στην εορτάζουσα Ιερά Μονή Αγίου Νικολάου Καλτεζών ο Μητροπολίτης Μαντινείας

Διαδώστε:
Στην εορτάζουσα Ιερά Μονή Αγίου Νικολάου Καλτεζών ο Μητροπολίτης Μαντινείας

Με λαμπρότητα και τηρουμένων των υγειονομικών μέτρων κατά της πανδημίας, τελέσθηκε την Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2021 Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός στην ιστορική και παλαίφατο Ιερά Μονή Αγίου Νικολάου Καλτεζών Μαντινείας.

Στην Ακολουθία χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλέξανδρος.

Πριν τον Εσπερινό στην είσοδο της εορτάζουσας Μονής και στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων για τα διακόσια χρόνια από της Επαναστάσεως, έγινε τελετή σημάνσεως μιάς υπεραιωνοβίου βελανιδιάς, ιστορικού μνημείου της φύσεως, η οποία υπήρξε «μάρτυς» των ηρωικών στιγμών του Αγώνος και της εκεί συνελθούσης Πελοποννησιακής Γερουσίας.

Το Ινστιτούτο Πολιτισμού Μεσσηνίας έχει αναλάβει αυτή την καταγραφή και σηματοδότηση και σήμερα ήταν η πρώτη της τελετή στον Νομό Αρκαδίας.

Παρέστησαν ο Βουλευτής Αρκαδίας Γεώργιος Παπαηλίου, η Περιφερειακή Σύμβουλος Τζένη Δημητρακοπούλου, ο Δήμαρχος Γορτυνίας Ευστάθιος Κούλης, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Τριπόλεως Γεωργία Παναγοπούλου, η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού του Δήμου Τριπόλεως Ελένη Καρούτζου, ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Καλαμάτας Ιωάννης Ζαφειρόπουλος, ο υπεύθυνος του Ινστιτούτο Πολιτισμού Δημοσθένης Κορδός και εκπρόσωποι άλλων φορέων.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων