22/05/2019 22/05/2019 Η ανακομιδή των Λειψάνων του Αγίου Νικολάου, Επισκόπου Μύρων της Λυκίας, του θαυματουργού, εορτάστηκε και φέτος στην πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή Αγίου Νικολάου Τσιριλόβου στην Καστοριά. Η ιστορική αυτή Μονή, η οποία διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο κατά τον Μακεδονικό Αγώνα και φιλοξένησε μάλιστα τον Παύλο Μελά, έχει ως πολύτιμο κειμήλιο Λειψανοθήκη με τεμάχιο ιερού λειψάνου του Αγίου...
22 Μαΐου, 2019 - 20:37

Στην Ι.Μ. Αγ. Νικολάου Τσιριλόβου ο Μητρ. Καστορίας

Διαδώστε:
Στην Ι.Μ. Αγ. Νικολάου Τσιριλόβου ο Μητρ. Καστορίας

Η ανακομιδή των Λειψάνων του Αγίου Νικολάου, Επισκόπου Μύρων της Λυκίας, του θαυματουργού, εορτάστηκε και φέτος στην πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή Αγίου Νικολάου Τσιριλόβου στην Καστοριά. Η ιστορική αυτή Μονή, η οποία διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο κατά τον Μακεδονικό Αγώνα και φιλοξένησε μάλιστα τον Παύλο Μελά, έχει ως πολύτιμο κειμήλιο Λειψανοθήκη με τεμάχιο ιερού λειψάνου του Αγίου Νικολάου.

Τόσο στον Πανηγυρικό Εσπερινό όσο και στη Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστορίας κ. Σεραφείμ ενώ και Ιερείς της Μητροπολιτικής Περιφέρειας προσέτρεξαν στο ιερό αυτό καταφύγιο ώστε να προσευχηθούν στον Άγιο των Μυρέων. Το Καθολικό της Μονής γέμισε και από τους πιστούς από την ευρύτερη περιοχή της Καστοριάς που ευλαβούνται ιδιαίτερα τον “Ἀη Νικόλα”.

Στο κήρυγμά του στον Εσπερινό, ο Σεβασμιώτατος, παίρνοντας αφορμή από το ευαγγελικό ανάγνωσμα της Κυριακής, αναφέρθηκε στο γεγονός της πίστεως που αποτελεί προϋπόθεση για την θαυματουργική παρέμβαση του Θεού στην ζωή μας και πώς ο Άγιος Νικόλαος απετέλεσε «κανόνα πίστεως» για όλους τους Χριστιανούς. Γι’ αυτό η Εκκλησία αφιέρωσε κάθε Πέμπτη να τιμάται η μνήμη του.

Στο κήρυγμα της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στη ζωή των Αγίων και στη σημασία των εορτών για την πνευματική μας πρόοδο και την εν Χριστώ ζωή μας.

Δείτε φωτογραφίες εδώ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων