10/05/2019 10/05/2019 Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ ιερούργησε σήμερα το πρωί στην Ιερά Μονή του Αγίου Νικολάου Άνδρου, επί τη ιερά μνήμη του Αγίου Νικολάου, του Νέου, του εν Βουνένοις, η μυροβλύζουσα και χαριτόβρυτος Κάρα του οποίου φυλάσσεται στην Ιερά Μονή, με τη συμμετοχή του Ηγουμένου της Αρχιμ. Δωροθέου και ολίγων πιστών, δεδομένου ότι οι πλείστοι εξ...
10 Μαΐου, 2019 - 19:12

Στην Ι.Μ. Αγίου Νικολάου Άνδρου ο Μητρ. Σύρου

Διαδώστε:
Στην Ι.Μ. Αγίου Νικολάου Άνδρου ο Μητρ. Σύρου

Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ ιερούργησε σήμερα το πρωί στην Ιερά Μονή του Αγίου Νικολάου Άνδρου, επί τη ιερά μνήμη του Αγίου Νικολάου, του Νέου, του εν Βουνένοις, η μυροβλύζουσα και χαριτόβρυτος Κάρα του οποίου φυλάσσεται στην Ιερά Μονή, με τη συμμετοχή του Ηγουμένου της Αρχιμ. Δωροθέου και ολίγων πιστών, δεδομένου ότι οι πλείστοι εξ αυτών τελούν την πανήγυρι του Αγίου στον ομώνυμο Ναό της Άχλας, η προσέγγιση στον οποίο γίνεται με πλοιάρια.

Στην ομιλία του, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ αναφέρθηκε στα πρόσφατα λυπηρά γεγονότα κλοπών, ιεροσυλιών και βεβηλώσεων, που σημειώθηκαν στην Ιερά Μονή και τόνισε χαρακτηριστικά ότι “ενώ όλοι χαίρομεθα διότι η Ιερά Μονή αποτελεί αγλάϊσμα τέχνης και πολιτισμού και εστία πνευματικής ακτινοβολίας, ο πονηρός πάντα βρίσκει τρόπους, ώστε να δημιουργεί προβλήματα, στενοχώριες και παραπικρασμούς” και ευχαρίστησε τους Δικαστικούς Λειτουργούς της Ερμουπόλεως και τον Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος για τη διαλεύκανση της υποθέσεως.
Εξ αφορμής δε της μνήμης του Αγίου Χριστοφόρου προέτρεψε τους πιστούς να μην είναι μόνο σταυροφόροι, αλλά και χριστοφόροι, ευαγγελιζόμενοι στον κόσμο το μήνυμα της Αναστάσεως του Κυρίου, με την πίστη, την καρτερία και την υπομονή των Αγίων Του, και ευχαρίστησε τον Ηγούμενο Αρχιμ. Δωρόθεο για την μέριμνά του προς τη Μονή. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας παρετέθη σε όλους Μοναστηριακή δοχή.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων