10/06/2019 10/06/2019 Χθες, 9 Ιουνίου 2019, Κυριακή των αγίων 318 θεοφόρων Πατέρων, των συγκροτησάντων την Α’ Οικουμενική Σύνοδο (325 μ.Χ.) εν Νικαία της Βιθυνίας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μάνης κ. Χρυσόστομος μετέβη στην ιστορική Ιερά Μονή Παναγίας Ανδρουμπεβίτσας (του 12ου αι.) στο Σταυροπήγιο Αβίας και τέλεσε την Θεία Λειτουργία πλαισιούμενος από τον π. Ιωάννη Κουρεντζή, Αρχιερατικό Επίτροπο Λεύκτρου,...
10 Ιουνίου, 2019 - 19:23
Τελευταία ενημέρωση: 10/06/2019 - 20:37

Στην Ι.Μ. Παναγίας Ανδρουμπεβίτσας ο Μητρ. Μάνης

Διαδώστε:
Στην Ι.Μ. Παναγίας Ανδρουμπεβίτσας ο Μητρ. Μάνης

Χθες, 9 Ιουνίου 2019, Κυριακή των αγίων 318 θεοφόρων Πατέρων, των συγκροτησάντων την Α’ Οικουμενική Σύνοδο (325 μ.Χ.) εν Νικαία της Βιθυνίας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μάνης κ. Χρυσόστομος μετέβη στην ιστορική Ιερά Μονή Παναγίας Ανδρουμπεβίτσας (του 12ου αι.) στο Σταυροπήγιο Αβίας και τέλεσε την Θεία Λειτουργία πλαισιούμενος από τον π. Ιωάννη Κουρεντζή, Αρχιερατικό Επίτροπο Λεύκτρου, τον π. Ευάγγελο Κακούρο, εφημέριο Σταυροπηγίου και τον διάκονο π. Χριστόδουλο Κρουστάλη. Στο αναλόγιο έψαλαν με πολλή ευλάβεια και με άριστο τρόπο οι μουσικολογιώτατοι Κυριάκος Κισκηρέας και Ευάγγελος Κατσουλέας.

Ο Σεβασμιώτατος κήρυξε τον θείο λόγο με περιεχόμενο την θεολογική αξία και σημασία του πατερικού λόγου. Ειδικότερα παρουσίασε και ερμηνευσε χαρακτηριστικές φράσεις, εξόχως σπουδαίες, των μεγάλων Πατέρων και Διδασκάλων της Εκκλησίας, όπως: του Μεγ. Αθανασίου ”Αὐτός ἐνηνθρώπησεν, ἵνα ἡμεῖς θεοποιηθῶμεν”. Του Μεγ. Βασιλείου: ”Του πεινώντος εστίν ο άρτος ον σύ κατέχεις, του γυμνητεύοντος το ιμάτιον, ο συ φυλάσσεις εν αποθήκαις, του ανυποδέτου το υπόδημα, ο παρα σοι κατασήπεται”. Του Ι. Χρυσοστόμου: ”Η Εκκλησία τοιούτον μέγεθος έχει, πολεμουμένη νικά, επιβουλευομένη περιγίνεται, υβριζομένη λαμπροτέρα καθίσταται, δέχεται τραύματα και ου καταπίπτει υπο των ελκών, κλυδωνίζεται αλλ’ ου καταποντίζεται, χειμάζεται αλλά ναυάγιον ουχ υπομένει, παλαίει αλλ’ ουχ ηττάται, πυκτεύει αλλ’ ου νικάται”. Του Γρηγορίου Θεολόγου: ”Μνημονευτέον Θεού μάλλον ή αναπνευστέον”. Του Γρηγορίου Νύσσης: ”Χριστιανισμός εστί της θείας φύσεως μίμησις” και του Ιω. Δαμασκηνού: ”Άπειρον το θείον και ακατάληπτον και τούτο μόνον αυτού καταληπτόν, η απειρία και η ακαταληψία”. Και ο Μητροπολίτης μας κ. Χρυσόστομος Γ’ κατέληξε αναφέροντας τις ιδιότητες των Πατέρων της Εκκλησίας λέγοντας οτι οι Πατέρες και Διδάσκαλοι της Εκκλησίας φέρουν την αγιότητα, την ορθοδοξία, την αναγνώριση από την Εκκλησία, την αρχαιότητα και την υπεράσπιση της πίστεως.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβεβασμιώτατος παρεκάθησε στην τράπεζα της Μονής, όπου και προσέφερε στην ηγουμένη μοναχή Θεοδούλη αναμνηστικό δώρο.

Δείτε φωτογραφίες εδώ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων