14/08/2019 14/08/2019 Το εσπέρας της Τρίτης 13 Αυγούστου 2019 ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος, συμπαραστατούμενος από τον Αιδεσιμολ. Πρωτ. Γεώργιο Μανδουράρη, χοροστάτησε κατά την ακολουθία του Εσπερινού των Προερτίων της Κοιμήσεως της Θεοτόκου και του Μεγάλου Παρακλητικού Κανόνος στην Θεοτόκο, του και τελευταίου της περιόδου του Δεκαπενταυγούστου, στην Ιερά Μονή Παναγίας Φανερωμένης Γουρνιών Ιεράπετρας....
14 Αυγούστου, 2019 - 21:43
Τελευταία ενημέρωση: 14/08/2019 - 21:44

Στην Ι.Μ. Παναγίας Φανερωμένης ο Μητρ. Ιεραπύτνης

Διαδώστε:
Στην Ι.Μ. Παναγίας Φανερωμένης ο Μητρ. Ιεραπύτνης

Το εσπέρας της Τρίτης 13 Αυγούστου 2019 ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος, συμπαραστατούμενος από τον Αιδεσιμολ. Πρωτ. Γεώργιο Μανδουράρη, χοροστάτησε κατά την ακολουθία του Εσπερινού των Προερτίων της Κοιμήσεως της Θεοτόκου και του Μεγάλου Παρακλητικού Κανόνος στην Θεοτόκο, του και τελευταίου της περιόδου του Δεκαπενταυγούστου, στην Ιερά Μονή Παναγίας Φανερωμένης Γουρνιών Ιεράπετρας.

Μετά την κατά παράδοση ευλόγηση των άρτων στο πραύλειο της Μονής, ο Σεβ. απευθυνόμενος στους πολυπληθείς προσκυνητές μίλησε για την επικείμενη μεγάλη εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου και για τον ρόλο της Θεοτόκου διαχρονικά στη σωτηρία του ανθρώπινου γένους. Επίσης, επεσήμανε την μητρική σκέπη και πρεσβεία της Παναγίας μας και ευχήθηκε η Παναγία η Φανερωμένη, να φανερώνει πάντοτε στην ψυχή του καθενός μας τον γλυκερό ποταμό του ελέους της και να την δροσίζει πλούσια με τις δωρεές της.

Τους ύμνους απέδωσαν οι Πρωτοψάλτες Ιωάννης Αρώνης και Γεώργιος Φουλεδάκης, ενώ εκκλησιάσθηκαν πολλοί πιστοί, αρκετοί εκ των οποίων ανέβηκαν με τα πόδια στο ιστορικό Μοναστήρι, μεταξύ των οποίων και οι μαθητές του Θερινού Σχολείου Ελληνικής Γλώσσας και Πολιτισμού, το οποίο λειτουργεί υπό την εποπτεία και οργάνωση του BIC Κρήτης.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων