28/07/2021 29/07/2021 Την Τετάρτη 28 Ιουλίου 2021, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β΄ ιερούργησε στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Αγίας Ειρήνης Αποικίων με τη συμμετοχή Εφημερίων της Άνδρου και την παρουσία του Σεβαστοκράτορος και Δευτεροκτίτορος της Ιεράς Μονής Πλοιοκτήτου κ. Ελευθερίου Πολέμη και ευσεβών Ανδρίων και παρεπιδημούντων προσκυνητών. Στο κήρυγμά του, αναφέρθηκε στην απάντηση, που έδωσε...
28 Ιουλίου, 2021 - 19:45
Τελευταία ενημέρωση: 29/07/2021 - 19:43

Στην Ιερά Μονή Αγίας Ειρήνης Αποικίων ο Μητροπολίτης Σύρου

Διαδώστε:
Στην Ιερά Μονή Αγίας Ειρήνης Αποικίων ο Μητροπολίτης Σύρου

Την Τετάρτη 28 Ιουλίου 2021, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β΄ ιερούργησε στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Αγίας Ειρήνης Αποικίων με τη συμμετοχή Εφημερίων της Άνδρου και την παρουσία του Σεβαστοκράτορος και Δευτεροκτίτορος της Ιεράς Μονής Πλοιοκτήτου κ. Ελευθερίου Πολέμη και ευσεβών Ανδρίων και παρεπιδημούντων προσκυνητών.

Στο κήρυγμά του, αναφέρθηκε στην απάντηση, που έδωσε ο Άγιος Παΐσιος ο Αγιορείτης στο ερώτημα τι είναι ευλάβεια και τι ευσέβεια, και συγκεκριμένα ότι “ευλάβεια είναι ο φόβος του Θεού, η συστολή, η πνευματική ευαισθησία, ενώ ευσέβεια είναι η τήρηση εξωτερικών τύπων, χωρίς εσωτερικό αντίκρυσμα, η ευσέβεια είναι κολώνια, ενώ η ευλάβεια είναι θυμίαμα, που προσελκύει την Χάρη του Θεού“!

 

“Αυτή την ευλάβεια”, συνέχισε, “κατείχε και η Οσία Ειρήνη, η Ηγουμένη της Μονής Χρυσοβαλάντου, και γι’ αυτό εφέλκυσε επ’ αυτήν την Χάρη του Θεού και τιμάται στους αιώνες πανορθοδόξως“, προτρέποντας τους πιστούς να την μιμηθούν.

 

Προ της αναχωρήσεώς του από την Άνδρο, ο Σεβασμιώτατος επεσκέφθη την Έκθεση με έργα του αειμνήστου Παύλου Σαμίου και του κ. Μανώλη Χάρου, που φιλοξενείται στο Ξενοδοχείο “ΑΝΕΡΟΥΣΑ”.

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων