22/08/2021 22/08/2021 Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας & Παξών κ. Νεκτάριος, λειτούργησε την Κυριακή 22 Αυγούστου 2021, Θ’ Ματθαίου, στην Ιερά Μονή Αγίων Θεοδώρων Στρατιάς, στο προάστιο Γαρίτσας στη πόλη της Κέρκυρας. Η παλαίφατος και ιστορική Ιερά Μονή, εσχάτως μετά την κοίμηση της τελευταίας μοναχής μετετράπει σε ανδρώα Ιερά Μονή. Η αδελφότης της ως άνω Ιεράς Μονής αποτελείται...
22 Αυγούστου, 2021 - 20:17
Τελευταία ενημέρωση: 22/08/2021 - 20:22

Στην Ιερά Μονή Αγίων Θεοδώρων Στρατιάς o Μητροπολίτης Κερκύρας

Διαδώστε:
Στην Ιερά Μονή Αγίων Θεοδώρων Στρατιάς o Μητροπολίτης Κερκύρας

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας & Παξών κ. Νεκτάριος, λειτούργησε την Κυριακή 22 Αυγούστου 2021, Θ’ Ματθαίου, στην Ιερά Μονή Αγίων Θεοδώρων Στρατιάς, στο προάστιο Γαρίτσας στη πόλη της Κέρκυρας.

Η παλαίφατος και ιστορική Ιερά Μονή, εσχάτως μετά την κοίμηση της τελευταίας μοναχής μετετράπει σε ανδρώα Ιερά Μονή. Η αδελφότης της ως άνω Ιεράς Μονής αποτελείται από τους πατέρες οι οποίοι είναι και οι διακονούντες πλησίον του Σεβασμιωτάτου και κατ΄ αυτόν τον τρόπο εκτός της μοναχικής ζωής, είναι και μία ιεραποστολική αδελφότητα.

Κατά την θεία λειτουργία ο Σεβασμιώτατος έλαβε αφορμή από το ευαγγελικό ανάγνωσμα και ανέπτυξε τρεις έννοιες. Θαρσείτε, εγώ ειμί, μη φοβείσθε, λόγοι του Κυρίου μας Ιησού Χριστού που καθησύχασε τους μαθητές Του οι οποίοι έχασαν το θάρρος τους και τους κατέλαβε ο φόβος, όταν στο πλοίο το οποίο επέβαιναν κινδύνευε από την τρικυμία της θάλασσας.

 

 

Στη εποχή μας αυτές οι τρεις έννοιες είναι επίκαιρες για τον σύγχρονο άνθρωπο που κλυδωνίζεται μέσα στη φουρτούνα της τρικυμίας της ζωής. Θαρσείτε . ο σύγχρονος άνθρωπος έχει χάσει το θάρρος του και ζει στη απελπισία που παλεύει για να σταθεί όρθιος, αυτή την αποθάρρυνση την διοχέτευσε το νέο παγκόσμιο σύστημα το οποίο ενώ υποσχέθηκε την καλυτέρευση της ποιότητας της ζωής στον άνθρωπο, εν τούτοις απειλεί την ίδια την υπόσταση της ζωής του ανθρώπου με αποτέλεσμα να χάνει το θάρρος και την αισιοδοξία του. Μη φοβείσθε. Φόβος κατακλύζει την ζωή του ανθρώπου από την ανασφάλεια που του έχει δημιουργήσει είτε η κρίση της ασθένειας είτε η κρίση της φτώχειας είτε και η προπαγάνδα από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης με την απειλή του θανάτου. Ο πανικός μέσα στον οποίο ζει η ανθρωπότητα την έχει οδηγήσει στη απόγνωση, γι΄αυτό και παρατηρούνται από τους ανθρώπους που δεν έχουν στήριγμα πνευματικό και εσωτερικό, οι αυτοκτονίες νέων ανθρώπων, η αύξηση της εγκληματικότητας και τα ήθη τα οποία διαγράφονται από την ζωή μας. Εγώ ειμί. Στις παραπάνω έννοιες της αποθάρρυνσης των ανθρώπων από την ζωή, την απελπισία και το φόβο, έρχεται η δύναμη της πίστεως. Καθημερινά, εάν καθαρίσουμε τις πνευματικές μας αισθήσεις θα ακούσουμε και θα δούμε την φωνή του Κυρίου μας Ιησού Χριστού να μας επαναλαμβάνει Εγώ ειμί. Όσο μένουμε εδραιωμένοι στη πίστη του Χριστού μας και την φωνή της εκκλησίας μας τόσο η πίστης βάλει έξω τον φόβο. Μπορεί να απειλήθηκαν, η πατρίδα μας, η πίστη μας στον αληθινό Θεό και όλα τα ιδεώδη του γένους μας με τα οποία πορευθήκαμε μέσα από αντιξοότητες ακόμη και κατακτητών αλλά σταθήκαμε όρθιοι. Αυτά που μας παρέδωσαν οι πατέρες μας, ας τα κρατήσουμε αλώβητα και ας στηριχθούμε και εμείς όπως και εκείνοι στη πίστη του Χριστού την Αγία. Αυτά τα όσια και ιερά ας μην τα απεμπολήσουμε και ας τα φυλάξουμε ως κόρη οφθαλμού και θα ξαναβρούμε τον βηματισμό μας προς την ελευθερία, την αισιοδοξία και την ελπίδα στη ζωή μας.

Στο τέλος ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε στους πατέρες της μονής,να έχουν πνεύμα αγάπης, υπακοής και υπομονής.

 

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων