26/09/2020 26/09/2020 Την Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου (Α΄ Λουκά) ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρπενησίου θα μεταβεί στη Βράχα Ευρυτανίας και συγκεκριμένα στην Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, όπου θα χοροστατήσει στην ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια θα λειτουργήσει. Στο ευαγγελικό ανάγνωσμα της Κυριακής, βλέπουμε τον Κύριο μας να περιδιαβαίνει την ακρογιαλιά της Γαλιλαίας και τα πλήθη να τρέχουν...
26 Σεπτεμβρίου, 2020 - 14:25
Τελευταία ενημέρωση: 26/09/2020 - 14:01

Στην Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως Βράχας ο Μητροπολίτης Καρπενησίου

Διαδώστε:
Στην Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως Βράχας ο Μητροπολίτης Καρπενησίου

Την Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου (Α΄ Λουκά) ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρπενησίου θα μεταβεί στη Βράχα Ευρυτανίας και συγκεκριμένα στην Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, όπου θα χοροστατήσει στην ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια θα λειτουργήσει.

Στο ευαγγελικό ανάγνωσμα της Κυριακής, βλέπουμε τον Κύριο μας να περιδιαβαίνει την ακρογιαλιά της Γαλιλαίας και τα πλήθη να τρέχουν με πόθο κοντά του. Και καθώς βλέπει δυο μικρά πλοία αραγμένα στη λίμνη, μπαίνει σ’ ένα από αυτά· είναι το πλοίο του Σίμωνα. Και τον παρακαλεί να το σύρει λίγο πιο μέσα στη λίμνη για να διδάξει τα πλήθη μέσα από το πλοίο αυτό. Όταν τελείωσε τη διδασκαλία του ο Κύριος, λέει στον Σίμωνα: Φέρε πάλι το πλοίο στα βαθιά νερά της λίμνης και ρίξτε τα δίχτυα σας.

Ο Σίμων όμως με έκπληξη του αποκρίνεται: Διδάσκαλε, όλη τη νύχτα κοπιάσαμε ρίχνοντας τα δίχτυα και δεν πιάσαμε τίποτε. Αφού όμως το λες εσύ, θα ρίξω το δίχτυ. Και το θαύμα που ακολούθησε ήταν εντυπωσιακό. Το δίχτυ τους γέμισε τόσο πολλά ψάρια, ώστε άρχισε να σχίζεται. Οι ψαράδες τότε φώναξαν αμέσως τους συνεταίρους τους που ήταν στο άλλο πλοίο, να βοηθήσουν να σύρουν το δίχτυ επάνω. Αλλά τα ψάρια ήταν τόσο πολλά, ώστε τα δυο πλοία κινδύνευαν να βυθισθούν. Αυτό το θαύμα ήταν τύπος της πνευματικής αλιείας τους.

Και έπρεπε να χαραχθεί βαθιά στην ψυχή τους. Έπρεπε να το θυμούνται πολύ καλά οι Απόστολοι του Κυρίου όταν αργότερα στο τιτάνιο έργο τους θα συναντούσαν δυσκολίες και απογοητεύσεις. Να θυμούνται και να συναισθάνονται ότι στην πνευματική τους διακονία χωρίς τον Κύριο δεν θα μπορούσαν τίποτε να επιτύχουν, ενώ με τη δική του δύναμη θα μπορούσαν να κάνουν τα πάντα.

Αδερφοί μου: “Εάν ο Θεός μεθ’ ημών, τις καθ’ ημών;”

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων