02/09/2023 02/09/2023 Στο  Ακριτοχώρι της Ιεράς Μητρόπολης Σιδηροκάστρου μετέβη το διήμερο 28 και 29 Αυγούστου 2023 αντιπροσωπεία του Πατριαρχείου Βουλγαρίας και έλαβε μέρος στους εορτασμούς της Ιεράς Μονής Τιμίου Προδρόμου. Η αντιπροσωπεία που επισκέφθηκε την Ιερά Μονή με την ευλογία του Πατριάρχη Βουλγαρίας κ.κ. Νεοφύτου αποτελούνταν από τον Επίσκοπο Μπελογκραντσίκ κ. Πολύκαρπο, τον Αρχιμανδρίτη π. Ευθύμιο και...
02 Σεπτεμβρίου, 2023 - 20:06
Τελευταία ενημέρωση: 02/09/2023 - 20:13

Στην Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου Ακριτοχωρίου αντιπροσωπεία του Πατριαρχείου Βουλγαρίας

Διαδώστε:
Στην Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου Ακριτοχωρίου αντιπροσωπεία του Πατριαρχείου Βουλγαρίας

Στο  Ακριτοχώρι της Ιεράς Μητρόπολης Σιδηροκάστρου μετέβη το διήμερο 28 και 29 Αυγούστου 2023 αντιπροσωπεία του Πατριαρχείου Βουλγαρίας και έλαβε μέρος στους εορτασμούς της Ιεράς Μονής Τιμίου Προδρόμου.

Η αντιπροσωπεία που επισκέφθηκε την Ιερά Μονή με την ευλογία του Πατριάρχη Βουλγαρίας κ.κ. Νεοφύτου αποτελούνταν από τον Επίσκοπο Μπελογκραντσίκ κ. Πολύκαρπο, τον Αρχιμανδρίτη π. Ευθύμιο και κληρικούς της Μητρόπολης Σόφιας.

Ο Επίσκοπος Μπελογκρντσίκ κ. Πολύκαρπος έλαβε μέρος στον Πανηγυρικό Εσπερινό, του οποίου χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Περιστερίου κ. Γρηγόριος. Κατά τον εσπερινό τελέστηκε Λιτανεία γύρω από την Ιερά Μονή.

Στις 29 Αυγούστου 2023, ανήμερα της εορτής ο Επίσκοπος κ. Πολύκαρπος και ο κλήρος συμμετείχαν στη Θεία Λειτουργία από τον Μητροπολίτη Περιστερίου κ. Γρηγόριο και τον Μητροπολίτη Σιδηροκάστρου κ. Μακάριο.

Στην πανήγυρη συμμετείχαν πολλοί πιστοί από τις γύρω περιοχές, ανάμεσά τους και πολλοί Βούλγαροι που έφτασαν από τη Σόφια και το Σαντάνσκι. Ακολούθησε εορταστικό κέρασμα.

Στους εορτασμούς συμμετείχαν επίσης ο Ηγούμενος της μονής Παντοκράτορα Svetogorsk Αρχιμανδρίτης π. Γαβριήλ, Μοναχοί των Ιερών Μονών Ξενοφώντος και Παντοκράτορος και κληρικοί.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Φωτογραφίες: Αρχιμανδρίτης Ευθύμιος, Ιεροδιάκονος Πολύκαρπος και Petya Tsureva

Περισσότερες Φωτογραφίες

Περισσότερες Φωτογραφίες – 2

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων