09/05/2022 09/05/2022 Τη μνήμη του Αποστόλου και Ευαγγελιστή Ιωάννη του Θεολόγου τίμησε την Κυριακή 8 Μαΐου 2022 η Εκκλησία μας. Το απόγευμα της παραμονής, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιος χοροστάτησε στον πανηγυρικό Εσπερινό μετ’ αρτοκλασίας στην φερώνυμη Ιερά Μονή στον Χάρακα. Στην ομιλία του προς το πολυπληθές εκκλησίασμα, ο σεπτός Ποιμενάρχης αναφέρθηκε στον τιμώμενο...
09 Μαΐου, 2022 - 15:52
Τελευταία ενημέρωση: 09/05/2022 - 15:45

Στην Ιερά Μονή του Άη Γιάννη στο Χάρακα

Διαδώστε:
Στην Ιερά Μονή του Άη Γιάννη στο Χάρακα

Τη μνήμη του Αποστόλου και Ευαγγελιστή Ιωάννη του Θεολόγου τίμησε την Κυριακή 8 Μαΐου 2022 η Εκκλησία μας. Το απόγευμα της παραμονής, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιος χοροστάτησε στον πανηγυρικό Εσπερινό μετ’ αρτοκλασίας στην φερώνυμη Ιερά Μονή στον Χάρακα.

Στην ομιλία του προς το πολυπληθές εκκλησίασμα, ο σεπτός Ποιμενάρχης αναφέρθηκε στον τιμώμενο Άγιο και τους λόγους για τους οποίους ονομάστηκε ‘’ευαγγελιστής της αγάπης’’. Ολοκληρώνοντας, υπογράμμισε ότι κάθε φορά που αντιμετωπίζουμε σοβαρά προβλήματα στη ζωή μας, θα πρέπει να έχουμε κατά νου ότι ο Πανάγαθος Θεός είναι δίπλα μας, για να μας ενδυναμώσει και να μας καθοδηγήσει.

Κατά τη διάρκεια του Εσπερινού, ο Σεβασμιώτατος χειροθέτησε Αναγνώστη τον κ. Παναγιώτη Τραϊφόρο. Πριν την χειροθεσία, ο Σεβασμιώτατος μίλησε αρχικά για τον βαθμό του Αναγνώστη και τη σημασία του στην εκκλησιαστική ζωή. Στη συνέχεια συνεχάρη τον κ. Τραϊφόρο για τη χειροθεσία του, ενώ παράλληλα τον ευχαρίστησε επειδή από τα νεανικά του χρόνια στέκεται αρωγός της τοπικής Εκκλησίας με συνέπεια και ταπεινότητα.

(Φωτογραφίες: Δημήτριος Σκιαδάς)

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων