03/06/2021 03/06/2021 Διδακτική επίσκεψη στην Ιερά Μονή Βελανιδιάς πραγματοποίησε η Β΄ τάξη του 7ου Γυμνασίου Καλαμάτας στο πλαίσιο του μαθήματος των Θρησκευτικών και της Νεοελληνικής Γλώσσας. Η ιδέα έγινε πράξη στις 27 Μαΐου. Οι μαθητές πήραν το μονοπάτι που οδηγεί στην Ιερά Μονή πεζοί κι, όταν έφτασαν, ξεναγήθηκαν από τον Αρχιμανδρίτη Χριστοφόρο Νταμάτη και τις εκπαιδευτικούς του σχολείου...
03 Ιουνίου, 2021 - 13:25
Τελευταία ενημέρωση: 03/06/2021 - 13:38

Στην Ιερά Μονή Βελανιδιάς η Β’ τάξη του 7ου Γυμνασίου Καλαμάτας

Διαδώστε:
Στην Ιερά Μονή Βελανιδιάς η Β’ τάξη του 7ου Γυμνασίου Καλαμάτας

Διδακτική επίσκεψη στην Ιερά Μονή Βελανιδιάς πραγματοποίησε η Β΄ τάξη του 7ου Γυμνασίου Καλαμάτας στο πλαίσιο του μαθήματος των Θρησκευτικών και της Νεοελληνικής Γλώσσας. Η ιδέα έγινε πράξη στις 27 Μαΐου. Οι μαθητές πήραν το μονοπάτι που οδηγεί στην Ιερά Μονή πεζοί κι, όταν έφτασαν, ξεναγήθηκαν από τον Αρχιμανδρίτη Χριστοφόρο Νταμάτη και τις εκπαιδευτικούς του σχολείου Σταυρούλα Τσιάγκρα και Άλκη Δίμιζα.

Σκοπός ήταν να έλθουν οι μαθητές σε επαφή με το ιστορικό Μοναστήρι ως χώρο λατρείας και ως ένα από τα ιστορικότερα μνημεία της πόλης της Καλαμάτας, όπου υψώνονται η ελληνική σημαία και η σημαία της Επανάστασης του 1821, αντί για τη βυζαντινή, όπως στα άλλα μοναστήρια.

Η Ιερά Μονή Βελανιδιάς είναι ένα μοναστήρι άρρηκτα συνδεδεμένο με την ιστορία της Καλαμάτας – πολύ κοντά, αλλά και ταυτόχρονα πολύ μακριά από αυτή. Πρόκειται για μοναστήρι αφιερωμένο στην Ζωοδόχο Πηγή, το οποίο ξανάνοιξε τις πύλες του -πλήρως αποκατεστημένο- την Κυριακή του Θωμά, στις 14 Απριλίου 2018.

Οι μαθητές με φύλλα εργασίας μελέτησαν το χώρο και επισκέφθηκαν το κελί όπου μόνασε o Παπαφλέσσας.

Στους επιμέρους στόχους ήταν να διανύσουν οι μαθητές περπατώντας μια διαδρομή μέσα σε αυτό το υπέροχο φυσικό περιβάλλον.

Το 7ο Γυμνάσιο Καλαμάτας χαρακτηρίστηκε από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ως Πειραματικό και θα λειτουργήσει ως τέτοιο από τον Σεπτέμβριο.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων