08/09/2022 08/09/2022 Του Εόρτιου Εσπερινού της Γενέσεως της Θεοτόκου στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Βρύσης, στη Σίφνο, όπου φυλάσσεται η εφέστιος Εικόνα της «Παναγίας Βρύσεως», προέστη χθες ο Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β´. Η ακολουθία τελέστηκε με τη συμμετοχή του Ηγουμένου Αρχιμ. Ιωαννικίου Λαμπρινού και Εφημερίων της νήσου και με την παρουσία της Δημάρχου Σίφνου κας Μαρίας...
08 Σεπτεμβρίου, 2022 - 8:08
Τελευταία ενημέρωση: 08/09/2022 - 8:17

Στην Ιερά Μονή Βρύσης Σίφνου για τον Εσπερινό του Γενεσίου ο Μητροπολίτης Σύρου

Διαδώστε:
Στην Ιερά Μονή Βρύσης Σίφνου για τον Εσπερινό του Γενεσίου ο Μητροπολίτης Σύρου

Του Εόρτιου Εσπερινού της Γενέσεως της Θεοτόκου στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Βρύσης, στη Σίφνο, όπου φυλάσσεται η εφέστιος Εικόνα της «Παναγίας Βρύσεως», προέστη χθες ο Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β´.

Η ακολουθία τελέστηκε με τη συμμετοχή του Ηγουμένου Αρχιμ. Ιωαννικίου Λαμπρινού και Εφημερίων της νήσου και με την παρουσία της Δημάρχου Σίφνου κας Μαρίας Ναδάλη, του Περιφερειακού Συμβούλου κ. Ιω. Γεροντή, Δημοτικών Συμβούλων, του διατελέσαντος Δημάρχου κ. Ανδρέα Μπαμπούνη, του διατελέσαντος Επάρχου κ. Νικολάου Βενάκη, του Προέδρου του Συνδέσμου Σιφνίων κ. Αντ. Ζαμπέλη, και πολλων πιστών, Σιφνίων και παραθεριστών.

Στην ομιλία του, ο Σεβασμιώτατος υπογράμμισε ότι ο τρόπος, με τον οποίο η Παναγία αντιμετώπισε στη ζωή της τη μεγάλη πρόκληση και πρόσκληση του Ουρανού, μας υποδεικνύει το πώς και εμείς πρέπει να αντιμετωπίζουμε τις προκλήσεις της ζωής μας, με σύνεση, δηλαδή, φρόνηση, ηρεμία αλλά και ερευνητική διάθεση, χωρίς να απορρίπτουμε τίποτα εκ των προτέρων, και, βέβαια, με αποδοχή και υπακοή, αν οι περιστάσεις το υποδεικνύουν.

Ευχαρίστησε ιδιαιτέρως τον Ηγούμενο, Αρχιμ. Ιωαννίκιο Λαμπρινό, για την εργώδη και κοπιώδη μεριμνά του προς την Μονή, την οποία διατηρεί καθαρή, περιποιημένη και πάντα φιλόξενη, τους Ιεροψάλτες εξ Αθηνών και της νήσου, και τους Διακονητές της Μονής, ευχήθηκε στη μαθητική κοινότητα του νησιού για το νέο Σχολικό Έτος και σε όλους για το αρξάμενο φθινόπωρο και την Θεομητορική Εορτή.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων