21/11/2022 21/11/2022 Η Θεομητορική εορτή των Εισοδίων της Θεοτόκου εορτάστηκε στην Ιερά Μητρόπολή Κηφισίας, Αμαρουσίου, Ωρωπού και Μαραθώνος με επίκεντρο την Ιερά Μονή Εισοδίων της Θεοτόκου Μαρκοπούλου Ωρωπού. Ανήμερα της εορτής ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Κύριλλος χοροστάτησε στον Όρθρο και ιερούργησε στο Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας συμπαραστατούμενος από τον Πρωτοσύγκελλο της Μητροπόλεως Πανοσ. Αρχιμ. π. Κωνσταντίνο Χαραλαμπόπουλο...
21 Νοεμβρίου, 2022 - 15:04
Τελευταία ενημέρωση: 21/11/2022 - 16:41

Στην πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή Εισοδίων της Θεοτόκου Μαρκοπούλου Ωρωπού ο Μητροπολίτης Κύριλλος

Διαδώστε:
Στην πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή Εισοδίων της Θεοτόκου Μαρκοπούλου Ωρωπού ο Μητροπολίτης Κύριλλος

Η Θεομητορική εορτή των Εισοδίων της Θεοτόκου εορτάστηκε στην Ιερά Μητρόπολή Κηφισίας, Αμαρουσίου, Ωρωπού και Μαραθώνος με επίκεντρο την Ιερά Μονή Εισοδίων της Θεοτόκου Μαρκοπούλου Ωρωπού.

Ανήμερα της εορτής ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Κύριλλος χοροστάτησε στον Όρθρο και ιερούργησε στο Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας συμπαραστατούμενος από τον Πρωτοσύγκελλο της Μητροπόλεως Πανοσ. Αρχιμ. π. Κωνσταντίνο Χαραλαμπόπουλο και τους Αρχιερατικούς Επιτρόπους Εκάλης-Νέας Ερυθραίας Πανοσ. Αρχιμ. π. Αθανάσιο Ντέτσικα και Ωρωπού Αιδεσ. Πρωτ. π. Αντώνιο Παπαχαραλάμπους.

Την ώρα του Κοινωνικού ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Κύριλλος κήρυξε τον Θείο λόγο αναφερόμενος στο νόημα και την αξία της εορτής αυτής, στο σωτηριολογικό έργο της Εκκλησίας, ενώ διευκρίνισε από ποιες πηγές αντλούμε αυτό το σπουδαίο γεγονός.

Προ της απολύσεως, ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε την Οσιολογιωτάτη Καθηγουμένη Μοναχή Νυμφοδώρα (Στράγκα) για την θερμή υποδοχή, και ευχήθηκε καλή δύναμη στο έργο της Μοναστικής Αδελφότητος.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων