26/03/2019 26/03/2019 Κατά το τριήμερο 23-25 Μαρτίου 2019 Αντιπροσωπεία της νεοσυσταθείσης Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Ουκρανίας πραγματοποίησε προσκυνηματική επίσκεψη στο ιερό νησί της Αποκαλύψεως, στην Ιερά Πάτμο, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της Ιεράς Μονής Πάτμου Της αντιπροσωπείας ηγείτο ο Πανιερώτατος Αρχιεπίσκοπος Τερνομπίλσκι και Κρεμενέτσκι κ. Νέστωρ, ο οποίος έτυχε και αυτός, αλλά και η συνοδεία αυτού, θερμής υποδοχής...
26 Μαρτίου, 2019 - 13:54
Τελευταία ενημέρωση: 26/03/2019 - 14:46

Στην Πάτμο μέλη της αυτοκέφαλης Ουκρανικής Εκκλησίας

Διαδώστε:
Στην Πάτμο μέλη της αυτοκέφαλης Ουκρανικής Εκκλησίας

Κατά το τριήμερο 23-25 Μαρτίου 2019 Αντιπροσωπεία της νεοσυσταθείσης Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Ουκρανίας πραγματοποίησε προσκυνηματική επίσκεψη στο ιερό νησί της Αποκαλύψεως, στην Ιερά Πάτμο, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της Ιεράς Μονής Πάτμου

Της αντιπροσωπείας ηγείτο ο Πανιερώτατος Αρχιεπίσκοπος Τερνομπίλσκι και Κρεμενέτσκι κ. Νέστωρ, ο οποίος έτυχε και αυτός, αλλά και η συνοδεία αυτού, θερμής υποδοχής από τον Πατριαρχικό Έξαρχο Πάτμου, Αρχιμ. του Οικουμενικού Θρόνου κ. Κύριλλο στην Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου.

Στο τριήμερο αυτό είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν και να ξεναγηθοὐν στα Ιερά Προσκηνύματα της νήσου, αλλά και να τελέσουν την Θεία Λειτουργία στο Ιερό Σπήλαιο της Αποκαλύψεως. Επ’ ευκαιρία δε της Εορτής του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, ο Πανιερώτατος Αρχιεπίσκοπος προηξήρχε της Ιεράς Αγρυπνίας αλλά και της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας στην πανηγυρίζουσα Ιερά Γυναικεία Μονή Ευαγγελισμού Μητρός Ηγαπημένου, της οποίας κτήτορας είναι ο νέος Άγιος της Ορθοδόξου Εκκλησίας, Όσιος Αμφιλόχιος ο εν Πάτμω.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων