12/01/2021 12/01/2021 Η Περιφέρεια Κρήτης χρηματοδοτεί την Ιερά Μονή Ζωοδόχου Πηγής Παρθενώνος, συγκεκριμένα με  Προγραμματική σύμβαση ανάμεσα στην Ιερά Μητρόπολη Κισάμου και Σελίνου και την Περιφέρεια Κρήτης συμφωνήθηκε η χρηματοδότηση Πτέρυγας της γυναικείας, Ιεράς Κοινοβιακής Μονής Ζωοδόχου Πηγής Παρθενώνος. Η σύμβαση υπεγράφη ανάμεσα στον Σεβ. Μητροπολίτη Κισάμου και Σελίνου κ.Αμφιλόχιο και τον Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρο Αρναουτάκη....
12 Ιανουαρίου, 2021 - 17:20
Τελευταία ενημέρωση: 12/01/2021 - 17:08

Στηρίζεται η Ιερά Μονή Παρθενώνος από την Περιφέρεια Κρήτης

Διαδώστε:
Στηρίζεται η Ιερά Μονή Παρθενώνος από την Περιφέρεια Κρήτης

Η Περιφέρεια Κρήτης χρηματοδοτεί την Ιερά Μονή Ζωοδόχου Πηγής Παρθενώνος, συγκεκριμένα με  Προγραμματική σύμβαση ανάμεσα στην Ιερά Μητρόπολη Κισάμου και Σελίνου και την Περιφέρεια Κρήτης συμφωνήθηκε η χρηματοδότηση Πτέρυγας της γυναικείας, Ιεράς Κοινοβιακής Μονής Ζωοδόχου Πηγής Παρθενώνος. Η σύμβαση υπεγράφη ανάμεσα στον Σεβ. Μητροπολίτη Κισάμου και Σελίνου κ.Αμφιλόχιο και τον Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρο Αρναουτάκη.

Λόγω των ισχυόντων μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας η σύμβαση υπεγράφη στα γραφεία των προαναφερομένων, άνευ φυσικής παρουσίας προσώπων. Πρόκειται περί χρηματοδότησης αποκατάστασης Πτέρυγας της Ι.Μονής Παρθενώνος, προϋπολογισμού 200.000,00€.

Όπως δήλωσε ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος: «Η ιστορική γυναικεία Ι. Μονή Ζωοδόχου Πηγής Παρθενώνος, ευρισκόμενη στον λόφο του Καστελίου, αφιερωμένη εις την Θεοτόκο Μαρία, με τις πρεσβείες της Υπεραγίας Θεοτόκου ανακαινίζεται εκ θεμελίων και εξωραΐζεται. Ήδη έχουν ανακαινιστεί 2 Πτέρυγες, οι οποίες περιλαμβάνουν κελιά των Αδελφών, το Αρχονταρίκι, την επίσημη Τράπεζα της Μονής και το Εκθετήριο. Η Πτέρυγα που χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Κρήτης θα στεγάσει τα εργαστήρια της Ι. Μονής: (Αγιογραφείο, Ιεροραφείο, Κέντημα, Κηροπλαστείο, Λιβάνι, κ.α.), δίδοντας εις την Αδελφότητα την δυνατότητα να μπορεί να αναπτύξει ακόμα περισσότερο τα διακονήματα της. Θερμά ευχαριστούμε τον Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρο Αρναουτάκη, ο οποίος έτεινε ευήκοο ους εις το αίτημα μας αυτό και, κατόπιν εγκρίσεως των προβλεπομένων μελετών και των αναγκαίων αδειοδοτήσεων, προέβει εις την χρηματοδότηση του έργου.

Ευχαριστίες αρμόζουν εις τον εξαίρετο Αρχιτέκτονα – Μηχανικό κ. Κωνσταντίνο Χατζηδάκη και τους συνεργάτες του δια την έγκαιρη ολοκλήρωση των μελετών, ως και εις τις τεχνικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας Κρήτης στα Χανιά, την κατά πάντα άξια Προϊσταμένη κα Ελένη Δοξάκη ως και την υπεύθυνη οικονομικού ελέγχου κα Μαρία Μορέ, δια την πολύτιμη συμβολή των.

Οι πρεσβείες της Παναγίας Μητέρας μας, της επικαλουμένης Παραμυθίας, την Οποία η Ιερά Μονή Παρθενώνος ως πολύτιμο κειμήλιο φιλοξενεί από το 1999, ευλογία της Ι. Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου, να σκέπουν πάντας τους συνεργούντας εις την ευόδωση της προσπάθειας μας αυτής και τον κόσμο όλο.

Στους χαλεπούς και δύστηνους καιρούς των ποικίλων κρίσεων και ανατροπών, οι ακοίμητες προσευχές των μοναχών και το κομποσκοίνι τους κρατούν αναμμένο το καντήλι της ελπίδας και της πίστης. Καλούμε όλους να αγκαλιάζουν τις όπου γης Ιερές Μονές και να στηρίζουν τις Αδελφότητες, καθώς αποτελούν ασφαλή και υγιή προπύργια και φυλάκια της πίστεως μας», κατέληξε ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων