09/04/2019 09/04/2019 Στις 18 Μαΐου αναμένεται να ανοίξει για τους επισκέπτες το πρώτο τμήμα της Παναγίας Σουμελά στην Τραπεζούντα, μετά την ολοκλήρωση των εργασιών αναστήλωσης που ξεκίνησαν το 2016. Όπως γράφει η εφημερίδα Χουριέτ, το πρώτο μέρος της Ιεράς Μονής αναμένεται  να ανοίξει τη νέα τουριστική περίοδο στην «Εβδομάδα Μουσείων». Μέχρι στιγμής καθαρίστηκαν 4.000 τόνοι βράχων, και...
09 Απριλίου, 2019 - 11:02
Τελευταία ενημέρωση: 09/04/2019 - 11:25

Στις 18 Μαΐου ανοίγει η Παναγία η Σουμελά

Διαδώστε:
Στις 18 Μαΐου ανοίγει η Παναγία η Σουμελά

Στις 18 Μαΐου αναμένεται να ανοίξει για τους επισκέπτες το πρώτο τμήμα της Παναγίας Σουμελά στην Τραπεζούντα, μετά την ολοκλήρωση των εργασιών αναστήλωσης που ξεκίνησαν το 2016.

Όπως γράφει η εφημερίδα Χουριέτ, το πρώτο μέρος της Ιεράς Μονής αναμένεται  να ανοίξει τη νέα τουριστική περίοδο στην «Εβδομάδα Μουσείων». Μέχρι στιγμής καθαρίστηκαν 4.000 τόνοι βράχων, και έχουν αποκατασταθεί μέρη του κεντρικού κτιρίου.

Μιλώντας στο κρατικό πρακτορείου Anadolu, ο διευθυντής της Υπηρεσίας Πολιτισμού και Τουρισμού της Τραπεζούντας, Αλί Αιβαζόγλου δήλωσε ότι το μοναστήρι θα γίνει πόλος έλξης από ντόπιους και ξένους επισκέπτες καθ ‘όλη τη διάρκεια του έτους.

Ο κ. Αϊβασόγλου ανέφερε ότι πρώτο στάδιο της αναστήλωσης ολοκληρώθηκε και η Μονή είναι έτοιμη να καλωσορίσει τους επισκέπτες.

«Στο πρώτο μέρος, καθαρίστηκαν 4.000 τόνοι βράχων για να εξασφαλίσουν την ασφάλεια των επισκεπτών μας. Επιπλέον ανασχεδιάστηκε μονοπάτι 300 μέτρων για το Μοναστήρι και αποκαταστάθηκαν τα ιστορικά υδραγωγεία, το κτίριο εισόδου και οι σκάλες που οδηγούσαν στο μοναστήρι. Έχουμε επιταχύνει τώρα τα έργα μας για να καθαρίσουμε το περιβάλλον και να είναι όλα έτοιμα να ανοίξει και πάλι».

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων