12/04/2022 12/04/2022 Στην Ιερά Μονή Αγίου Νικοδήμου Πυργετού μετέβη χθες το απόγευμα ο Σεβ. Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος, όπου τέλεσε την Ακολουθία του Μεγάλου Αποδείπνου. Προ του τέλους και παρόντων μόνον των Αδελφών της Ιεράς Μονής, ο Σεβασμιώτατος τέλεσε την σχετική Ακολουθία και έκειρε Μεγαλόσχημο Μοναχό τον Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής, Πανοσιώτατο Αρχιμανδρίτη κ. Ειρηναίο,...
12 Απριλίου, 2022 - 15:47
Τελευταία ενημέρωση: 12/04/2022 - 15:39

Στον Άγιο Νικόδημο Πυργετού για κουρά μοναχού ο Μητροπολίτης Λαρίσης

Διαδώστε:
Στον Άγιο Νικόδημο Πυργετού για κουρά μοναχού ο Μητροπολίτης Λαρίσης

Στην Ιερά Μονή Αγίου Νικοδήμου Πυργετού μετέβη χθες το απόγευμα ο Σεβ. Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος, όπου τέλεσε την Ακολουθία του Μεγάλου Αποδείπνου.

Προ του τέλους και παρόντων μόνον των Αδελφών της Ιεράς Μονής, ο Σεβασμιώτατος τέλεσε την σχετική Ακολουθία και έκειρε Μεγαλόσχημο Μοναχό τον Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής, Πανοσιώτατο Αρχιμανδρίτη κ. Ειρηναίο, ενώ και χειροθέτησε σε Πνευματικό τον Οσιώτατο Ιερομόναχο π. Δημήτριο, Αδελφό της Ιεράς Μονής.

Κατά τη διάρκεια της λιτής λόγω της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής δοχής, ο Σεβασμιώτατος απηύθυνε παραινετικούς λόγους προς τον νέο Πνευματικό, ενώ καταλλήλως αντιφώνησε ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής. Δοξάζουμε τον Άγιο Θεό για τις πνευματικές αυτές ευκαιρίες και ευχόμαστε, ιδίως ενόψει της πνευματικής περιόδου που διανύουμε, οι Αδελφότητες της Ιεράς μας Μητροπόλεως να προάγονται κατά Χριστόν και να κατορθώνουν την ζωή της μετανοίας και της ασκήσεως.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων