30/08/2022 30/08/2022 Στην Ιερά Μονή Παναγίας Τσεμπερούς, στην Τρίπολη, μετέβη σήμερα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β΄ και συμμετείχε στην τελεσθείσα εκεί, για τα ονομαστήρια του Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλεξάνδρου, Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου κ. Αλεξάνδρου. Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας τελέσθησαν χειροτονίες Πρεσβυτέρου και Διακόνου, με την παρουσία των Αρχών...
30 Αυγούστου, 2022 - 20:16
Τελευταία ενημέρωση: 30/08/2022 - 20:20

Στον Μητροπολίτη Μαντινείας κ. Αλέξανδρο ευχήθηκε ο Μητροπολίτης Σύρου

Διαδώστε:
Στον Μητροπολίτη Μαντινείας κ. Αλέξανδρο ευχήθηκε ο Μητροπολίτης Σύρου

Στην Ιερά Μονή Παναγίας Τσεμπερούς, στην Τρίπολη, μετέβη σήμερα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β΄ και συμμετείχε στην τελεσθείσα εκεί, για τα ονομαστήρια του Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλεξάνδρου, Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου κ. Αλεξάνδρου. Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας τελέσθησαν χειροτονίες Πρεσβυτέρου και Διακόνου, με την παρουσία των Αρχών της περιοχής και πολλών πιστών.

Συνιερούργησαν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Πατρών κ. Χρυσοστόμου, Ιερισσού κ. Θεοκλήτου και του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ωλένης κ. Αθανασίου. Συνευχόμενος ήταν ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Τεγέας κ. Θεοκλήτου.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος ευχήθηκε, και εκ μέρους των παρισταμένων Αρχιερέων, με λόγους υιικής αγάπης στον άγοντα τα ονομαστήριά του Σεβασμιώτατο κ. Αλέξανδρο και τον ευχαρίστησε για όσα προσφέρει στην λαχούσα αυτώ Ιερά Μητρόπολη Μαντινείας και Κυνουρίας και στην Εκκλησία της Ελλάδος, την Ιεραρχία της οποίας κατακοσμεί.

Ο εορτάζων κ. Αλέξανδρος ευχαρίστησε με λόγους αγάπης ένα έκαστο των Αρχιερέων και όλους, όσοι προσήλθαν να του ευχηθούν, αντευχόμενος υγεία και μακροημέρευση.

Μαρκουίζος Αλέξανδρος Γραμματέας Ι. Μητροπόλεως

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων