26/12/2023 26/12/2023 Στην ανδρώα Ιερά Μονή Αγίας Οσιοπαρθενομάρτυρος Παρασκευής Σερρών, η οποία έχεις τις ιστορικές της ρίζες στην Βυζαντινή εποχή και αποτελεί έναν από τους ευγενείς και φιλαγίους καρπούς της ανυστάκτου Αρχιερατικής μερίμνης και διακονίας του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγου, εκτός των άλλων ιερών σεβασμάτων, φυλάσσεται και η περίπυστος Ιερά Εικόνα της Παναγίας «Καταφυγής»...
26 Δεκεμβρίου, 2023 - 13:41
Τελευταία ενημέρωση: 26/12/2023 - 13:48

Σύναξη της Ιεράς Εικόνος της Παναγίας «Καταφυγής» στην Ιερά Μονή Αγίας Παρασκευής Σερρών

Διαδώστε:
Σύναξη της Ιεράς Εικόνος της Παναγίας «Καταφυγής» στην Ιερά Μονή Αγίας Παρασκευής Σερρών

Στην ανδρώα Ιερά Μονή Αγίας Οσιοπαρθενομάρτυρος Παρασκευής Σερρών, η οποία έχεις τις ιστορικές της ρίζες στην Βυζαντινή εποχή και αποτελεί έναν από τους ευγενείς και φιλαγίους καρπούς της ανυστάκτου Αρχιερατικής μερίμνης και διακονίας του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγου, εκτός των άλλων ιερών σεβασμάτων, φυλάσσεται και η περίπυστος Ιερά Εικόνα της Παναγίας «Καταφυγής» (18ος αιώνας), ως μόνιμη αγιαστική παρουσία και ευλογία της μοναστικής αδελφότητος, αλλά και ολοκλήρου του Σερραϊκού λαού.

Από του έτους 2017 ορίσθηκε από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Θεολόγο να τιμάται η ετήσιος μνήμη της ιεράς Συνάξεως της Κυρίας Θεοτόκου της «Καταφυγής», κατά την δευτέρα ημέρα των αγίων Χριστουγέννων, 26η Δεκεμβρίου εκάστου έτους, κατά την οποία η αγία Οορθόδοξος Εκκλησία τιμά αξιοχρέως το υπερευλογημένο πρόσωπο της Αειπαρθένου Μαρίας, η οποία υπηρέτησε σεμνοπρεπώς το μυστήριο της Θείας Ενανθρωπήσεως του Κυρίου μας, Ιησού Χριστού, γενομένη η κατά την ανθρωπίνη φύση Του, αληθής μητέρα του θεανθρώπου Κυρίου μας.

Το απόγευμα της θεομητορικής εορτής, τη Δευτέρα 25 Δεκεμβρίου 2023, στην ως είρηται ιερά Μονή, τελέσθηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιιωτάτου Μητροπολίτη Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγου.

Προ της απολύσεως της ιεράς ακολουθίας, ο πανοσιολ. Αρχιμανδρίτης π. Ανδρέας Γκουζούνης, Ιεροκήρυξ της Σερραϊκής Εκκλησίας, ανέγνωσε την Πνευματική Διδαχή επί τοις Χριστουγέννοις του Σεβασμιωτάτου.

Τέλος, ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε πατρικώς, η φιλόστοργος προστασία της Υπεραγίας Θεοτόκου της «Καταφυγής» να περισκέπει προστατευτικώς τη ζωή των ευλαβών πιστών, να ευλογεί τον πανοσιολ. Καθηγούμενο π. Γαβριήλ Παλιούρα και τους αδελφούς της ιεράς Μονής, ώστε να εκπληρώνουν θεαρέστως την ιερά αποστολή τους, να υπηρετούν θεοφιλώς το μυστήριο της πίστεως και να βιώνουν θυσιαστικώς και αγγελομιμήτως τον μοναχικό τρόπο ζωής.

Περισσότερες φωτογρφίες:

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων