21/01/2021 21/01/2021 Ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Οσίου Δαυίδ Ευβοίας, Γέροντας Γαβριήλ, την Πέμπτη 21 Ιανουαρίου όπου τιμάται η Σύναξη της Παναγίας της Παραμυθίας, στο κήρυγμά του, μετά τη Θεία Λειτουργία, ανέφερε την ιστορία της εικόνας αλλά και άλλα θαύματα της Παναγίας σε όσους με πίστη και ευλάβεια την επικαλούνται. ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ:   Είπε, μιλώντας, αρχικά, για τον προκάτοχό...
21 Ιανουαρίου, 2021 - 17:30
Τελευταία ενημέρωση: 21/01/2021 - 18:06

Η Σύναξη της Παναγίας Παραμυθίας στον Όσιο Δαυίδ

Διαδώστε:
Η Σύναξη της Παναγίας Παραμυθίας στον Όσιο Δαυίδ

Ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Οσίου Δαυίδ Ευβοίας, Γέροντας Γαβριήλ, την Πέμπτη 21 Ιανουαρίου όπου τιμάται η Σύναξη της Παναγίας της Παραμυθίας, στο κήρυγμά του, μετά τη Θεία Λειτουργία, ανέφερε την ιστορία της εικόνας αλλά και άλλα θαύματα της Παναγίας σε όσους με πίστη και ευλάβεια την επικαλούνται.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ:

 

Είπε, μιλώντας, αρχικά, για τον προκάτοχό του: 

«Κάποτε, έλεγε ο άγιος Γέροντας Κύριλλος, ήταν ένας άνθρωπος, ο οποίος διάβαζε, καθημερινώς ,τους Χαιρετισμούς της Παναγίας μας.

Ευλαβείτο πολύ την Παναγία μας.. Έκανε Παρακλήσεις… αλλά σε κάποιο πειρασμό, σε κάποια δυσκολία, της είπε:

– Παναγία μου, εγώ κάθε μέρα σου κάνω τους Χαιρετισμούς, σε ευλαβούμαι, σε τιμώ, σε προσκυνώ και συ δεν με βοήθησες…

Και τότε η καλή μας Παναγία του λέγει:

– Παιδί μου, τότε που πήγαινες με το αυτοκίνητό σου και ήσουν έτοιμος να πέσεις στον γκρεμό, ποιος σε βοήθησε;  Τότε που ήσουν στο χωράφι σου και έπαθες αυτή τη βλάβη, αυτή τη ζημία, ποιος σε βοήθησε; Τότε…Τότε…Τότε…, του ανέφερε συγκεκριμένα πραγματικά περιστατικά και τότε κατάλαβε ότι η Παναγία έτρεχε και πρόφτανε σε κάθε δυσκολία του.

Αυτό κάνει!

Αυτό ομολόγησε η ουράνια φωνή στον Άγιο Ανδρέα, τον δια Χριστόν σαλό, ο οποίος, έτι ζων, ευρισκόμενος ακόμη σ’αυτή την ζωή, αξιώθηκε να πάει στα ουράνια δώματα, στη Βασιλεία του Θεού.
Και είδε όλους τους Αγίους, δεν έβλεπε, όμως, την Παναγία μας και αναρωτήθηκε:

«Πού είναι η Κυρία Θεοτόκος;»

Και η ουράνια φωνή του απήντησε:

«Τρέχει την υπ’ ουρανόν»

Τρέχει κάτω από τον Ουρανό, στην γη, για να προφθάσει τους πάντες…».

Στη συνέχεια ο γέροντας Γαβριήλ αναφέρθηκε στην αγία βιοτή των Αγίων Μαξίμου του Ομολογητού, Μαξίμου του Γραικού και Νεοφύτου, που, επίσης, τιμώνται σήμερα και μετά κατέληξε:

«Εδώ στην εικόνα Της, στη Παναγία της Παραμυθίας- η οποία έχει πάρει την μορφή αυτήν, που είχε όταν ζωντάνεψε η Παναγία και ο Υιός της, ο Κύριός μας- η Παναγία έχει αυτό το βλέμμα της αγάπης, της στοργής της μητρικής και ο Κύριός μας, παρότι βρέφος, έχει ένα αυστηρό βλέμα, αυτό του Κριτού.
Αυτόν τον αυστηρό Κριτή, η Παναγία Μητέρα του Κυρίου μας και δική μας μάνα, έχει την παρρησία , να κάμπτει την αυστηρότητα και ο Θεός να γίνεται ίλεως για όλους εμάς και να μας αξιώσει της Επουρανίου Βασιλείας και της Δικαιοσύνης Του. Αυτό θα ζητάμε εμείς. Και πάντα ταύτα προστεθήσεται υμίν. Ό,τι άλλο μας χρειάζεται, η αγάπη του Θεού, θα τα δώσει στον καθένα. Αμήν»

(Μικρό απόσπασμα από το κήρυγμα του Ηγουμένου της Ι.Μ.Οσίου Δαυίδ, Γέροντος Γαβριήλ, μετά την Θεία Λειτουργία επί τη εορτή της Συνάξεως της Παναγίας της Παραμυθίας και των Αγίων Μαξίμου του Ομολογητού ,του Μαξίμου του Γραικού και Νεοφύτου που μεταδόθηκε διαδικτυακώς την 21/1/2021, από το Καθολικό της Μονής).

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων