12/05/2022 12/05/2022 Ευρεία σύσκεψη με τον πρόεδρο του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης (Ο.Α.Κ. Α.Ε.) κ. Λευτέρη Κοπάση, καθώς και με στελέχη από την ομάδα των μηχανικών του Οργανισμού ως και την ομάδα των μελετητών, (εκ μέρους της Ι. Μονής), πραγματοποιήθηκε, κατόπιν προσκλήσεως του Σεβ. Μητροπολίτη Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλοχίου, στους χώρους της γυναικείας Ι. Μονής Ζωοδόχου Πηγής,...
12 Μαΐου, 2022 - 18:56
Τελευταία ενημέρωση: 12/05/2022 - 19:09

Συνεχίζονται οι εργασίες ανακαίνισης της Ι. Μονής Παρθενώνος

Διαδώστε:
Συνεχίζονται οι εργασίες ανακαίνισης της Ι. Μονής Παρθενώνος

Ευρεία σύσκεψη με τον πρόεδρο του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης (Ο.Α.Κ. Α.Ε.) κ. Λευτέρη Κοπάση, καθώς και με στελέχη από την ομάδα των μηχανικών του Οργανισμού ως και την ομάδα των μελετητών, (εκ μέρους της Ι. Μονής), πραγματοποιήθηκε, κατόπιν προσκλήσεως του Σεβ. Μητροπολίτη Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλοχίου, στους χώρους της γυναικείας Ι. Μονής Ζωοδόχου Πηγής, Παρθενώνος, η οποία βρίσκεται στις παρυφές της πόλεως Κισάμου.

Στόχος της συνάντησης η ενημέρωση περί της εξέλιξης και έναρξης εργασιών έργου ανακαίνισης Πτέρυγας της Ι. Μονής, η οποία χρηματοδοτείται από το Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, ποσού 175.000,00€, καθώς το κτιριακό αυτό συγκρότημα είχε κηρυχθεί «σεισμόπληκτο», από σεισμό τον Οκτώβριο του 2013.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος δήλωσε: «Μετά από επίπονες προσπάθειες πολλών ετών, εκπόνησης των προαπαιτούμενων μελετών και εγκρίσεων υπό των Αρμόδιων Φορέων, αξιωνόμαστε να γευθούμε την χαρά των καρπών κόπου και μόχθου πολύ.

Η Παναγία Μητέρα μας, η και Προστάτιδα της Ι. Μονής μας, χαρίζει σε όλους μας την χαρά και της μεγάλης αυτής ευεργεσίας Της· δώρο δικό Της και αυτό. Καρδιακές οι ευχαριστίες μας προς τους συντελεστές υλοποίησης του έργου.

Τον άξιο Πρόεδρο του Ο.Α.Κ. Α.Ε. κ. Λευτέρη Κοπάση, τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Οργανισμού κ. Άρη Παπαδογιάννη ως και τους εκλεκτούς συνεργάτες τους μηχανικούς.

Θερμά ευχαριστούμε, επίσης, τον μελετητή της Μονής κ. Κώστα Χατζηδάκη και την ομάδα του για την εκπόνηση της μελέτης και την πολύτιμη συμβολή.

Με χαρά αναμένουμε, σύντομα, να αρχίσουν οι εργασίες ανακαίνισης και της Πτέρυγας αυτής, συμβάλλοντας ουσιαστικά εις την προσπάθεια πλήρης ανακαίνισης όλων των κτιριακών συγκροτημάτων της Μονής· δια να συνεχίζει αυτός ο τόπος, ο ιερός και άγιος, να γίνεται φως, ελπίδα και παρηγοριά σε όσους προστρέχουν στην χάρη της Παναγίας μας και το κομποσχοίνι των αδελφών της Ι. Μονής μας.», κατέληξε ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων