29/04/2022 29/04/2022 Ο Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β΄ ιερούργησε σήμερα το πρωί στο Καθολικό της ιστορικής και παλαιφάτου Ιεράς Μονής Ζωοδόχου Πηγής «Αγίας», στην Άνδρο, με τη συλλειτουργική συμμετοχή του Ηγουμένου της Ιεράς Μονής Τουρλιανής Μυκόνου, Αρχιμ. Αλεξίου, και Εφημερίων της νήσου, τη συνευχητική παρουσία της Ηγουμενευούσης Μοναχής Παρθενίας, της Αδελφής της ιεράς Μονής Μοναχής Παναρέτης και...
29 Απριλίου, 2022 - 16:45
Τελευταία ενημέρωση: 29/04/2022 - 16:22

Σύρου Δωρόθεος: Εάν τηρούσαμε όσα λέγει ο Κύριος, δεν θα υπήρχαν πόλεμοι

Διαδώστε:
Σύρου Δωρόθεος: Εάν τηρούσαμε όσα λέγει ο Κύριος, δεν θα υπήρχαν πόλεμοι

Ο Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β΄ ιερούργησε σήμερα το πρωί στο Καθολικό της ιστορικής και παλαιφάτου Ιεράς Μονής Ζωοδόχου Πηγής «Αγίας», στην Άνδρο, με τη συλλειτουργική συμμετοχή του Ηγουμένου της Ιεράς Μονής Τουρλιανής Μυκόνου, Αρχιμ. Αλεξίου, και Εφημερίων της νήσου, τη συνευχητική παρουσία της Ηγουμενευούσης Μοναχής Παρθενίας, της Αδελφής της ιεράς Μονής Μοναχής Παναρέτης και των Μοναζουσών Ολυμπιάδας και Μαγδαληνής, από την Ιερά Μονή Πανοράματος Θεσσαλονίκης.

Παρόντες ήταν ο Δήμαρχος Άνδρου κ. Δημ. Λοτσάρης, οι διατελέσαντες Δήμαρχοι κ.κ. Κ. Θωμάς και Θ. Σουσούδης, ο Έπαρχος Άνδρου κ. Δημ. Λάσκαρης, οι Αντιδήμαρχοι Χώρας και Γαυρίου, η πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητος Μπατσίου, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Αντ. Αντώνογλου και Γ. Ψωμάς, καθώς και πλήθος πιστών, οι οποίοι είχαν κατακλύσει το Καθολικό και τους αύλιους χώρους της Μονής.

Ο Σέβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στη νίκη του Χριστού επί του θανάτου και στη συμμετοχή των πιστών στο θάνατο και την Ανάστασή Του, όπως τονίζεται και στον Τρισάγιο Ύμνο “όσοι εις Χριστόν εβαπτίσθητε, Χριστόν ενεδύσασθε”.

Προσέθεσε δε ότι τα Ευαγγέλια καταγράφουν ελαχίστους λόγους της Θεοτόκου, μεταξύ των οποίων ξεχωρίζει η εντολή Της προς τους διακόνους στο Γάμο της Κανά, ο οποίος μαρτυρείται στο κατά Ιωάννην Ευαγγέλιο, ” ὅ,τι ἂν λέγῃ ὑμῖν, ποιήσατε”, εντολή και προτροπή, η οποία απευθυνεται διαχρονικά σε όλους τους Χριστιανούς.

Ακόμη υπογράμμισε ότι εάν τηρούσαμε όλοι όσα μας λέγει ο Κύριος, τα οποία είναι καταγεγραμμένα στα ιερά Ευαγγέλια, δεν θα υπήρχαν πόλεμοι, έριδες, διαμάχες και διαπροσωπικές συγκρούσεις.

Ευχαρίστησε, τέλος, την Ηγουμενεύουσα Μοναχή Παρθενία για τους ανύστακτους κόπους και την κοπιώδη μέριμνά της για την Ιερά Μονή καθώς και τη Μοναχή Παναρέτη, τις Μοναχές Ολυμπιάδα και Μαγδαληνή, από την Ιερά Μονή Πανοράματος, οι οποίες, όπως κάθε χρόνο, συνδράμουν στην προετοιμασία της Μονής για την ετήσια Πανήγυρή της, τους διακονήσαντας το ιερό Αναλόγιο κ.κ. Βασ. Παπαγεωργίου, Κωνστ. Ζησιμόπουλο και Ιω. Παπαδόπουλο, το φιλέντολο, φιλάγιο και ευεργετικό ζεύγος Μαρίνας και Αθανασίου Μαρτίνου, για την προθυμία τους να συνδράμουν στην διαμόρφωση του Κειμηλιοφυλακείου της Μονής, και όλους τους παραστάντες Ανδρίους για τη στήριξή τους προς τη Μονή, προς τους οποίους διένειμε κόκκινα αυγά και απηύθυνε πασχάλιες ευχές.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων