26/08/2022 26/08/2022 Αρχιερατικό Συλλείτουργο τελέστηκε στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Στροφάδων και Αγίου Διονυσίου Ζακύνθου (στη Ζάκυνθο) σήμερα το πρωί (Παρασκευής, 26ης Αυγούστου), κατά το οποίο έγιναν και τα “Μπασίματα” του Αγίου Διονυσίου μετά τη λιτάνευση (τρις εντός του Ναού) του σεπτού Σκηνώματός του. Συλλειτούργησαν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες: Δωδώνης κ. Χρυσόστομος, Γέρων Λεοντοπόλεως κ. Γαβριήλ, Ζάμπιας κ....
26 Αυγούστου, 2022 - 10:49
Τελευταία ενημέρωση: 26/08/2022 - 11:48

Τα Μπασίματα του Αγίου Διονυσίου στη Ζάκυνθο

Διαδώστε:
Τα Μπασίματα του Αγίου Διονυσίου στη Ζάκυνθο

Αρχιερατικό Συλλείτουργο τελέστηκε στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Στροφάδων και Αγίου Διονυσίου Ζακύνθου (στη Ζάκυνθο) σήμερα το πρωί (Παρασκευής, 26ης Αυγούστου), κατά το οποίο έγιναν και τα “Μπασίματα” του Αγίου Διονυσίου μετά τη λιτάνευση (τρις εντός του Ναού) του σεπτού Σκηνώματός του. Συλλειτούργησαν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες: Δωδώνης κ. Χρυσόστομος, Γέρων Λεοντοπόλεως κ. Γαβριήλ, Ζάμπιας κ. Ιωάννης, Αξώμης κ. Δανιήλ και ο οικείος Μητροπολίτης (Ζακύνθου και Στροφάδων) κ. Διονύσιος.

Με τον όρο «Μπασίματα» εννοείται η εναπόθεσή Του στην Ιερά Λάρνακα, που γίνεται ακριβώς στις 11.00, προκειμένου να ολοκληρωθεί ο τριήμερος εορτασμός για τη μετακομιδή του ιερού λειψάνου του Πολιούχου της Ζακύνθου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων