15/05/2021 15/05/2021 Το πανηγύρι του Ταξιάρχη στον Μανταμάδο Λέσβου γίνεται -ως είθισται- την Κυριακή των Μυροφόρων (14 μέρες μετά το Πάσχα) παρουσία πλήθους πιστών. Φέτος, λόγω των περιοριστικών μέτρων, το Ιερό Προσκύνημα των Παμμεγίστων Ταξιαρχών ανακοινώνει πως οι λαμπροφόρες θρησκευτικές εκδηλώσεις θα τελεστούν με την ίδια και απαράμιλλη λαμπρότητα, τηρώντας όμως τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας για την προστασία...
15 Μαΐου, 2021 - 18:24
Τελευταία ενημέρωση: 15/05/2021 - 19:57

Ταξιάρχης Μανταμάδου: H Ιερά Πανήγυρη των Μυροφόρων άρχισε

Διαδώστε:
Ταξιάρχης Μανταμάδου: H Ιερά Πανήγυρη των Μυροφόρων άρχισε

Το πανηγύρι του Ταξιάρχη στον Μανταμάδο Λέσβου γίνεται -ως είθισται- την Κυριακή των Μυροφόρων (14 μέρες μετά το Πάσχα) παρουσία πλήθους πιστών. Φέτος, λόγω των περιοριστικών μέτρων, το Ιερό Προσκύνημα των Παμμεγίστων Ταξιαρχών ανακοινώνει πως οι λαμπροφόρες θρησκευτικές εκδηλώσεις θα τελεστούν με την ίδια και απαράμιλλη λαμπρότητα, τηρώντας όμως τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας για την προστασία της υγείας των προσκυνητών από τον COVID-19. 

Ως εκ τούτου, ΔΕΝ θα πραγματοποιηθούν τα παρακάτω:

  • Εμπορική δραστηριότητα στους εξωτερικούς χώρους του Προσκυνήματος, ήτοι πάγκοι μικροπωλητών,
  • Σφαγή του ταύρου και διανομή φαγητού στους πιστούς,
  • Διαμονή εντός του Ναού και των κελιών του Προσκυνήματος. ενώ απαγορεύεται αυστηρά η κατασκήνωση σε όλους τους χώρους του Προσκυνήματος.

Οι πιστοί θα εισέρχονται με τάξη και ηρεμία από τα προκαθορισμένα σημεία εισόδου στον Ιερό Ναό και μετά την προσκύνηση τους, θα εξέρχονται με την ίδια ευλάβεια, ΧΩΡΙΣ να διαμένουν σε αυτόν, προς αποφυγή συνωστισμού και συχνωτισμού.

Ο Πανηγυρικός Εσπερινός ξεκίνησε στις 19:00 και μπορείτε να τον παρακολουθήσετε κάνοντας κλικ στον παρακάτω σύνδεσμο:

Φωτογραφίες αρχείου από την ιστοσελίδα της Μονής

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων