20/02/2019 20/02/2019 Την Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2019 στον κατάμεστο από κόσμο Ναό, μέσα σε ατμόσφαιρα συγκινήσεως και χαρμολύπης τελέστηκε η Εξόδιος Ακολουθία του Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Γεννήσεως Θεοτόκου Ορφανού Οιχαλίας Τρικάλων, μακαριστού Αρχιμανδρίτου Δωροθέου Αβραδοπούλου. Στην εξόδιο ακολουθία προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας κ. Νεκτάριος και συμμετείχαν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Βρεσθένης κ. Θεόκλητος, Αμορίου κ. Νικηφόρος,...
20 Φεβρουαρίου, 2019 - 8:52
Τελευταία ενημέρωση: 20/02/2019 - 8:58

Τελέσθηκε η Εξόδιος Ακολουθία του Καθηγουμένου της Ι. Μονής Γεννήσεως Θεοτόκου Ορφανού

Διαδώστε:
Τελέσθηκε η Εξόδιος Ακολουθία του Καθηγουμένου της Ι. Μονής Γεννήσεως Θεοτόκου Ορφανού

Την Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2019 στον κατάμεστο από κόσμο Ναό, μέσα σε ατμόσφαιρα συγκινήσεως και χαρμολύπης τελέστηκε η Εξόδιος Ακολουθία του Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Γεννήσεως Θεοτόκου Ορφανού Οιχαλίας Τρικάλων, μακαριστού Αρχιμανδρίτου Δωροθέου Αβραδοπούλου.

Στην εξόδιο ακολουθία προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας κ. Νεκτάριος και συμμετείχαν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Βρεσθένης κ. Θεόκλητος, Αμορίου κ. Νικηφόρος, ο οικίος Ποιμέναρχης Τρίκκης κ. Χρυσόστομος και πολλοί κληρικοί από διάφορες Μητροπόλεις της Ελλάδος.

Παρευρέθησαν αντιπροσωπείες Μοναστικών Αδελφοτήτων απ’ όλες τις Ιερές Μονές της Ιεράς Μητροπόλεως Τρίκκης και Σταγών και αρκετές άλλων Μητροπόλεων, ενώ παρέστη πλήθος φιλομόναχων πιστών.

Λόγους αγαθούς απηύθυνε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας κ. Νεκτάριος. Ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος Παπαδόπουλος ομίλησε σχετικά με τον εκλιπόντα Καθηγούμενο, ενώ ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης  εξήρε την προσωπικότητα του μακαριστού π. Δωροθέου, αλλά και την προσφορά του στην τοπική Εκκλησία., που όπως είπε, από νεότητος αφιερώθηκε στον Θεό, προσφέροντας τεράστιο πνευματικό έργο στο Βόλο, Λάρισα και τα τελευταία χρόνια στο Μοναστήρι του Ορφανού και γενικότερα στον αμπελώνα του Κυρίου.

Η ταφή της μακαριστού π. Δωροθέου έγινε όπισθεν του Καθολικού της Ιεράς Μονής.

Να σημειωθεί πως το απόγευμα της Κυριακής ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσόστομος είχε υποδεχθεί το σκήνωμα του Καθηγουμένου και κατόπιν τέλεσε τρισάγιο και τέθηκε σε λαϊκό προσκύνημα στο Καθολικό της Ιεράς Μονής. Το βράδυ τελέσθηκε και Ιερά Αγρυπνία.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων