07/10/2021 07/10/2021 Η εξόδιος ακολουθία της καθηγουμένης μοναχής Μελετίας Ράπτη, τελέστηκε τη Δευτέρα, 4 Οκτωβρίου 2021, στην Ιερά Μονή Γενεθλίου της Θεοτόκου Ντάρδιζας στους πρόποδες της Πάρνηθας. Την ακολουθία τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου κ. Αθηναγόρας και έψαλλαν αδελφές από την Ιερά Μονή Κλειστών. Πλήθος κλήρου και λαού έδωσε τον τελευταίο ασπασμό στην μοναχή Μελετία, η οποία...
07 Οκτωβρίου, 2021 - 12:34
Τελευταία ενημέρωση: 07/10/2021 - 12:39

Τελέστηκε η εξόδιος της καθηγουμένης Μελετίας

Διαδώστε:
Τελέστηκε η εξόδιος της καθηγουμένης Μελετίας

Η εξόδιος ακολουθία της καθηγουμένης μοναχής Μελετίας Ράπτη, τελέστηκε τη Δευτέρα, 4 Οκτωβρίου 2021, στην Ιερά Μονή Γενεθλίου της Θεοτόκου Ντάρδιζας στους πρόποδες της Πάρνηθας.

Την ακολουθία τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου κ. Αθηναγόρας και έψαλλαν αδελφές από την Ιερά Μονή Κλειστών. Πλήθος κλήρου και λαού έδωσε τον τελευταίο ασπασμό στην μοναχή Μελετία, η οποία με τον γλυκύτατο τρόπο της ήταν πάντοτε αγαπητή σε όλους. Έδειξε με το βίο της πως ήταν μοναχή που κρατούσε την ακρίβεια της μοναχικής ζωής, έχοντας γνωρίσει στη ζωή της τι σημαίνει αμέριμνος νους, μέσω της υπακοής και της προσευχής.

Τα τελευταία χρόνια ανέλαβε την ηγουμενία της Ιεράς Μονής της μετανοίας της. Εκοιμήθη εν Κυρίω στις 2 Οκτωβρίου 2021.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων