19/11/2019 19/11/2019 Σε κλίμα συγκίνησης έλαβε χώρα σήμερα το απόγευμα η Τελετή και η Ακολουθία της Ενθρονίσεως του νέου Ηγουμένου της Ιεράς Συνοδικής και Σταυροπηγιακής Μονής Παναγίας Χρυσοπηγής, Αρχιμανδρίτου Εφραίμ Παναούση, στο Πολυδένδρι Αττικής παρουσία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου αλλά και του Μητροπολίτου πρώην Πειραιώς κ. Καλλινίκου ιδρυτού της εν λόγω μοναστικής...
19 Νοεμβρίου, 2019 - 18:10
Τελευταία ενημέρωση: 19/11/2019 - 20:16

Συγκίνηση κατά την Τελετή Ενθρονίσεως του νέου Ηγουμένου της Ι.Μ. Παναγίας Χρυσοπηγής

Διαδώστε:
Συγκίνηση κατά την Τελετή Ενθρονίσεως του νέου Ηγουμένου της Ι.Μ. Παναγίας Χρυσοπηγής

Σε κλίμα συγκίνησης έλαβε χώρα σήμερα το απόγευμα η Τελετή και η Ακολουθία της Ενθρονίσεως του νέου Ηγουμένου της Ιεράς Συνοδικής και Σταυροπηγιακής Μονής Παναγίας Χρυσοπηγής, Αρχιμανδρίτου Εφραίμ Παναούση, στο Πολυδένδρι Αττικής παρουσία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου αλλά και του Μητροπολίτου πρώην Πειραιώς κ. Καλλινίκου ιδρυτού της εν λόγω μοναστικής αδελφότητας.

Κατά την ομιλία του ο Αρχιεπίσκοπος μετέφερε στον νέο ηγούμενο τις ευχές της Ιεράς Συνόδου για μια ποιμαντορία αγαθή. Αναφέρθηκε στην προσωπικότητα του μητροπολίτη πρώην Πειραιώς τονίζοντας «Σεβασμιώτατε σας ευχαριστούμε για όλα όσα προσφέρετε στην εκκλησία».

Από την πλευρά του ο Μητρ. πρώην Πειραιώς κ. Καλλίνικος χαρακτήρισε συγκινητική τη στιγμή και μίλησε για την ίδρυση της αδελφότητας. Αναφέρθηκε, επίσης, στο ιεραποστολικό, φιλανθρωπικό και κοινωνικό έργο του νέου ηγουμένου καλώντας τον να είναι ταπεινός διάκονος.

Κατόπιν ο νέος ηγούμενος της μονής αρχιμανδρίτης Εφραίμ ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο, τους αρχιερείς και ιδιαιτέρως τον Σεβασμιώτατο πρώην Πειραιώς αλλά και όλους τους αδελφούς της μονής που τον ψήφισαν.

Φωτορεπορτάζ: Γιώργος Φερδής 

Δείτε τα συγκινητικά βίντεο:

 

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων