11/11/2021 11/11/2021 Τον Άγιο Μεγαλομάρτυρα Μηνά, πολιούχο και ελευθερωτή της Καστοριάς τίμησε σήμερα, Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2021, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστορίας κ. Καλλίνικος, λίγες ημέρες πριν ανέλθει στον αρχιερατικό θρόνο της ακριτικής και ιστορικής Ιεράς Μητροπόλεως Καστορίας. Το πρωΐ της εορτής του Αγίου, ο Σεβασμιώτατος μετέβη στο Ιερό Ησυχαστήριο της Παναγίας Γοργοεπηκόου Ναυπάκτου, οπού τέλεσε την «τελευταία»...
11 Νοεμβρίου, 2021 - 16:21
Τελευταία ενημέρωση: 11/11/2021 - 19:12

Μητροπολίτης Καστορίας: «Τελευταία» Θεία Λειτουργία στην Ναύπακτο

Διαδώστε:
Μητροπολίτης Καστορίας: «Τελευταία» Θεία Λειτουργία στην Ναύπακτο

Τον Άγιο Μεγαλομάρτυρα Μηνά, πολιούχο και ελευθερωτή της Καστοριάς τίμησε σήμερα, Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2021, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστορίας κ. Καλλίνικος, λίγες ημέρες πριν ανέλθει στον αρχιερατικό θρόνο της ακριτικής και ιστορικής Ιεράς Μητροπόλεως Καστορίας.

Το πρωΐ της εορτής του Αγίου, ο Σεβασμιώτατος μετέβη στο Ιερό Ησυχαστήριο της Παναγίας Γοργοεπηκόου Ναυπάκτου, οπού τέλεσε την «τελευταία» του Θεία Λειτουργία στην Ναύπακτο.

Ο Σεβασμιώτατος πρίν την απόλυση της Θείας Λειτουργίας, ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεο, για την ευλογία να τελέσει την Θεία Λειτουργία στην Ιερά Μονή, και την Γερόντισσα της Ιεράς Μονής Χριστοφίλη με την έν Χριστώ συνοδεία της, για την φιλοξενία που του επιφύλασσαν πάντοτε, όταν επισκεπτόταν ως ιερέας το μοναστήρι της Παναγίας.

Ακόμη, μνημόνευσε τον πνευματικό και κτήτορα του Ιερού Ησυχαστηρίου αείμνηστο Αρχιμανδρίτη π. Αρσένιο Κουμπούγια, ο οποίος όπως ο Σεβασμιώτατος είπε, πρόσφερε πάρα πολλά στην Ιερά Μητρόπολη Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου και αγάπησε τον Ποιμενάρχη αυτής κ. Ιερόθεο.

Εν συνεχεία ο Σεβασμιώτατος μετέβη στο κοιμητήριο της Ιεράς Μονής, όπου τέλεσε Ιερό Τρισάγιο στον μακαριστό Γέροντα και τις κεκοιμημένες μοναχές.

Τέλος, η Γερόντισσα Χριστοφίλη πρόσφερε στον Σεβασμιώτατο μία εικόνα της Παναγίας της Γοργοεπηκόου, με την ευχή να τον συνοδεύει και να τον σκεπάζει σε όλη την Αρχιερατική του Διακονία.

Σπ.Ασημακόπουλος

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων