27/03/2021 27/03/2021 Στην Ιερά Μονή Υπεραγίας Θεοτόκου Παλαιοκαστριτίσσης μετέβη το Σάββατο 27 Μαρτίου 2021 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος, όπου τέλεσε την θεία λειτουργία και το τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο για την ανάπαυση της ψυχής του μακαριστού καθηγουμένου της Μονής Αρχιμανδρίτου Ευθυμίου Δούη. Συμπροσευχόμενος ήταν και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βρεσθένης κ. Θεόκλητος. Στο πέρας...
27 Μαρτίου, 2021 - 15:32
Τελευταία ενημέρωση: 27/03/2021 - 15:40

Μνημόσυνο μακαριστού Ηγουμένου της Μονής Παλαιοκαστριτίσσης

Διαδώστε:
Μνημόσυνο μακαριστού Ηγουμένου της Μονής Παλαιοκαστριτίσσης

Στην Ιερά Μονή Υπεραγίας Θεοτόκου Παλαιοκαστριτίσσης μετέβη το Σάββατο 27 Μαρτίου 2021 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος, όπου τέλεσε την θεία λειτουργία και το τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο για την ανάπαυση της ψυχής του μακαριστού καθηγουμένου της Μονής Αρχιμανδρίτου Ευθυμίου Δούη.

Συμπροσευχόμενος ήταν και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βρεσθένης κ. Θεόκλητος. Στο πέρας της θείας λειτουργίας ο κ. Νεκτάριος χειροθέτησε σε πνευματικό-εξομολόγο τον νεοεκλεγέντα καθηγούμενο της Μονής Αρχιμανδρίτη Σωσίπατρο Ασπιώτη.

Ο κ. Νεκτάριος τέλεσε και τρισάγιο επί του τάφου του μακαριστού γέροντος π. Ευθυμίου και ζήτησε από την αδελφότητα να μιμηθεί το ήθος, την αγάπη, την κατά Θεόν πτωχεία, την αρχοντιά του γέροντα και να παραμείνει η αδελφότητα ενωμένη στην νέα πορεία, κατά την δική του επιθυμία. Όλα τα μέλη της αδελφότητας διετέλεσαν πνευματικά παιδιά του αειμνήστου καθηγουμένου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων