26/01/2021 26/01/2021 Στην Ιερά Μονή του Αγίου Σάββα του Νέου στην Κάλυμνο μπροστά στο Ιερό Λείψανο του Αγίου ιερούργησε το πρωί της Κυριακής ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λέρου, Καλύμνου και Αστυπάλαιας κ. Παΐσιος.  Συλλειτούργησε ο π. Ραφαήλ Ρούφας, παρουσία του ιερομονάχου π. Αυγουστίνου,  διηκόνησε ο διάκονος Ιωάννης, ενώ στο ιερό αναλόγιο έψαλλε η μοναχή Σαββίνα. Η Θεία Λειτουργία...
26 Ιανουαρίου, 2021 - 20:10
Τελευταία ενημέρωση: 26/01/2021 - 19:07

Θεία Λειτουργία μπροστά στο Ι. Λείψανο του Αγίου Σάββα

Διαδώστε:
Θεία Λειτουργία μπροστά στο Ι. Λείψανο του Αγίου Σάββα

Στην Ιερά Μονή του Αγίου Σάββα του Νέου στην Κάλυμνο μπροστά στο Ιερό Λείψανο του Αγίου ιερούργησε το πρωί της Κυριακής ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λέρου, Καλύμνου και Αστυπάλαιας κ. Παΐσιος.  Συλλειτούργησε ο π. Ραφαήλ Ρούφας, παρουσία του ιερομονάχου π. Αυγουστίνου,  διηκόνησε ο διάκονος Ιωάννης, ενώ στο ιερό αναλόγιο έψαλλε η μοναχή Σαββίνα.

Η Θεία Λειτουργία ετελέσθη κεκλεισμένων των θυρών της Ιεράς Μονής.

 

 

Η Ιερά Μονή του Αγίου Σάββα

Πάνω από το λιμάνι της Πόθιας στην Κάλυμνο, με εξαιρετική θέα προς την πόλη, βρίσκεται η γυναικεία Ιερά Μονή των Αγίων Πάντων ή όπως είναι ευρέως γνωστή του Αγίου Σάββα, η οποία συγκροτήθηκε επίσημα το 1952. Σε αυτή ασκήτεψαν δύο σημαντικές μορφές της Ορθοδοξίας, ο ιερομόναχος Ιερόθεος Κουρούνης, ο οποίος είναι και ιδρυτής της, και ο Άγιος Σάββας ο νέος, ο εν Καλύμνω.

Στην Ιερά Μονή των Αγίων Πάντων υπάρχει Συνεδριακό Κέντρο, Βιβλιοθήκη, Εκκλησιαστικό Μουσείο, καθώς και αρκετά αντικείμενα από την επίγεια ζωή του Αγίου Σάββα, όπως οι ιερές εικόνες που αγιογραφούσε.

Η Ιερά Μονή εορτάζει τη μνήμη του Αγίου Σάββα του νέου του εν Καλύμνω την 5η Κυριακή των Νηστειών (δύο εβδομάδες πριν το Πάσχα). Επίσης, εορτάζει την Κυριακή των Αγίων Πάντων και στις 5 Δεκεμβρίου στην εορτή του Αγίου Σάββα του Ηγιασμένου.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων