20/01/2021 20/01/2021 Την Τρίτη 19/1/2021 εορτάστηκαν τα Άγια Θεοφάνεια στην Ιερά Μονή Αγίας Αικατερίνης Καλύμνου, σύμφωνα με το παλαιό εορτολόγιο, κατά το αγιορείτικο τυπικό. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λέρου και Καλύμνου τέλεσε τον Όρθρο, τον Μεγάλο Αγιασμό και την Θεία Λειτουργία των Αγίων Θεοφανείων, συλλειτουργούντων του π. Κωνσταντίνου, του π. Κασσιανού και του π. Κυπριανού, παρουσία των μοναζουσών...
20 Ιανουαρίου, 2021 - 18:42
Τελευταία ενημέρωση: 20/01/2021 - 18:43

Θεοφάνεια στην Ιερά Μονή Αγίας Αικατερίνης Καλύμνου

Διαδώστε:
Θεοφάνεια στην Ιερά Μονή Αγίας Αικατερίνης Καλύμνου

Την Τρίτη 19/1/2021 εορτάστηκαν τα Άγια Θεοφάνεια στην Ιερά Μονή Αγίας Αικατερίνης Καλύμνου, σύμφωνα με το παλαιό εορτολόγιο, κατά το αγιορείτικο τυπικό.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λέρου και Καλύμνου τέλεσε τον Όρθρο, τον Μεγάλο Αγιασμό και την Θεία Λειτουργία των Αγίων Θεοφανείων, συλλειτουργούντων του π. Κωνσταντίνου, του π. Κασσιανού και του π. Κυπριανού, παρουσία των μοναζουσών της Ιεράς Μονής, ενώ τηρήθηκαν τα ισχύοντα μέτρα λόγω του κορωνοϊού.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, στο αρχονταρίκι της Μονής, έγινε η κοπή της βασιλόπιτας, οι δε μοναχές παρέθεσαν παραδοσιακά κεράσματα και έψαλλαν τα παραδοσιακά κάλαντα των Θεοφανείων.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων