24/03/2024 24/03/2024 Οὕτω φρονοῦμεν, οὕτω λαλοῦμεν, οὕτω κηρύσσομεν Χριστόν τὸν ἀληθινὸν Θεὸν ἡμῶν… Ιερά Μονή Βλατάδων, Ραφαήλ Γεωργιάδης Με την πρέπουσα λαμπρότητα εορτάστηκε σήμερα σε όλους τους Ορθόδοξους ναούς η ημέρα χαράς και θριάμβου, η Κυριακή της Ορθοδοξίας. Πολλοί Θεσσαλονικείς τίμησαν στην Ακρόπολη της συμπρωτεύουσας την επικράτηση της αποκεκαλυμμένης Αληθείας (=Ορθοδοξίας) έναντι του ψεύδους και της πλάνης των αιρέσεων. ...
24 Μαρτίου, 2024 - 12:26
Τελευταία ενημέρωση: 24/03/2024 - 12:37

Θεσσαλονίκη: Κυριακή της Ορθοδοξίας στην Πατριαρχική Μονή Βλατάδων

Διαδώστε:
Θεσσαλονίκη: Κυριακή της Ορθοδοξίας στην Πατριαρχική Μονή Βλατάδων

Οὕτω φρονοῦμεν, οὕτω λαλοῦμεν, οὕτω κηρύσσομεν Χριστόν τὸν ἀληθινὸν Θεὸν ἡμῶν…

Ιερά Μονή Βλατάδων, Ραφαήλ Γεωργιάδης

Με την πρέπουσα λαμπρότητα εορτάστηκε σήμερα σε όλους τους Ορθόδοξους ναούς η ημέρα χαράς και θριάμβου, η Κυριακή της Ορθοδοξίας. Πολλοί Θεσσαλονικείς τίμησαν στην Ακρόπολη της συμπρωτεύουσας την επικράτηση της αποκεκαλυμμένης Αληθείας (=Ορθοδοξίας) έναντι του ψεύδους και της πλάνης των αιρέσεων. 

Η Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή Βλατάδων από νωρίς το πρωί γέμισε με πιστούς που θέλησαν να συμμετάσχουν στην περιφορά των εικόνων σε ανάμνηση της αναστήλωσής τους, η οποία κα­θι­ε­ρώ­θη­κε το 843 από την Αυ­το­κρά­τει­ρα Θεοδώρα, τον Υι­ό της Μιχαήλ τον Γ’ και τον Πα­τριά­ρχη Κω­σταντινου­πό­λε­ως Με­θό­διο τον Ο­μο­λογη­τή. 

Σήμερα, όμως, η περιφορά αυτή, οι μορφές των Αγίων μας επί των Εικόνων, μας δηλώνουν κάτι πολύ πιο σημαντικό, μας υπενθυμίζουν τις άπειρες δυνατότητές μας, καθώς και τις αρχέγονες προοπτικές μας. Άλλωστε, υπήρξαν και αυτοί άνθρωποι, όπως εμείς.

Το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας τέλεσε ο Ηγούμενος της Μονής, Επίσκοπος Αμορίου κ. Νικηφόρος, πλαισιούμενος από πατέρες και αδελφούς της Ι.Μ. Συμπροσευχόμενος παρέστη ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Πέλλης κ. Φιλούμενος εκ του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων.

Προ της Α­πο­λύ­σε­ως της Θεί­ας Λει­τουρ­γί­ας έλαβε χώ­ρα Λι­τά­νευ­ση των Ι­ε­ρών Ει­κό­νων σε α­νά­μνη­ση της α­να­στήλωσης των Ι­ε­ρών Ει­κό­νων το έ­τος 843.

     

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων