02/12/2021 02/12/2021 Θυρανοίξια παρεκκλησίου προς τιμή του Οσίου Πορφυρίου του Καυσοκαλυβίτου και του Οσίου Παϊσίου του Αγιορείτου, τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών & Διαποντίων νήσων κ. Νεκτάριος στην παλαίφατη και ιστορική Ιερά Μονή Υ. Θ. Παλαιοκαστριτίσσης. Η αδελφότητα της Ιεράς Μονής υπό την πεπνυμένη καθοδήγηση αυτής του Πανοσιολογιώτατου Αρχιμανδρίτη Σωσίπατρου Ασπιώτη, στα πλαίσια της λειτουργικής ζωής...
02 Δεκεμβρίου, 2021 - 21:08
Τελευταία ενημέρωση: 02/12/2021 - 21:09

Θυρανοίξια στην Ιερά Μονή Παλαιοκαστρίτσας Κέρκυρας

Διαδώστε:
Θυρανοίξια στην Ιερά Μονή Παλαιοκαστρίτσας Κέρκυρας

Θυρανοίξια παρεκκλησίου προς τιμή του Οσίου Πορφυρίου του Καυσοκαλυβίτου και του Οσίου Παϊσίου του Αγιορείτου, τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών & Διαποντίων νήσων κ. Νεκτάριος στην παλαίφατη και ιστορική Ιερά Μονή Υ. Θ. Παλαιοκαστριτίσσης.

Η αδελφότητα της Ιεράς Μονής υπό την πεπνυμένη καθοδήγηση αυτής του Πανοσιολογιώτατου Αρχιμανδρίτη Σωσίπατρου Ασπιώτη, στα πλαίσια της λειτουργικής ζωής της μονής και της αδελφότητας, δημιούργησαν τούτο τον Ιερό χώρο προκειμένου η αδελφότητα να δύναται στις καθημερινές ακολουθίες τους, κατανυκτικότερα να προσεύχονται.

Ο Σεβασμιώτατος τέλεσε προ της εισόδου τον καθιερωμένο αγιασμό και στην συνέχεια τις ευχές των θυρανοιξίων. Αφού αγίασε το ιερό παρεκκλήσιο απηύθυνε λόγους πατρικούς προς τον ηγούμενο και την αδελφότητα, από την ζωή του Οσίου Πορφυρίου, τον οποίο μάλιστα ο ίδιος είχε την ευλογία να γνωρίσει στη ζωή των φοιτητικών χρόνων του. Στη συνέχεια οι πατέρες τις μονής θα τελούσαν ολονύκτια αγρυπνία με την ευκαιρία της εορτής του Οσίου Πορφυρίου. Ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε στους ευλαβείς προσκυνητές της Ιεράς Μονής, καλά Χριστούγεννα.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων