27/06/2022 28/06/2022 Η επέτειος της νικηφόρας για τους Έλληνες Μάχης του Μεγάλου Σπηλαίου επί του Ιμπραήμ Πασά και της στρατιάς του που διεξήχθη στις 24 Ιουνίου 1827, εορτάστηκε στην ιστορική φερώνυμη Ιερά Μονή την Κυριακή 26 Ιουνίου 2022. Μετά την κατανυκτική Θεία Λειτουργία στο Καθολικό της Μονής, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερωνύμου, οι...
27 Ιουνίου, 2022 - 17:10
Τελευταία ενημέρωση: 28/06/2022 - 1:18

Τίμησαν την επέτειο της ιστορικής Μάχης του Μεγάλου Σπηλαίου

Διαδώστε:
Τίμησαν την επέτειο της ιστορικής Μάχης του Μεγάλου Σπηλαίου

Η επέτειος της νικηφόρας για τους Έλληνες Μάχης του Μεγάλου Σπηλαίου επί του Ιμπραήμ Πασά και της στρατιάς του που διεξήχθη στις 24 Ιουνίου 1827, εορτάστηκε στην ιστορική φερώνυμη Ιερά Μονή την Κυριακή 26 Ιουνίου 2022.

Μετά την κατανυκτική Θεία Λειτουργία στο Καθολικό της Μονής, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερωνύμου, οι παρευρισκόμενοι, συγκεντρώθηκαν στον προαύλιο χώρο, όπου έλαβε χώρα η εκδήλωση της αναπαράστασης των γεγονότων πριν και κατά τη Μάχη του Μεγάλου Σπηλαίου το 1827.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από την Παγκαλαβρυτινή Ένωση, σε συνεργασία με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερώνυμο, τον Πανοσιολογιότατο Ηγούμενο π. Καλλίνικο Αποστολόπουλο και την Μοναστική Κοινότητα της Ιστορικής Ιεράς Μονής του Μεγάλου Σπηλαίου, υπό την αιγίδα και τη στήριξη του Δήμου Καλαβρύτων και με την παρουσία δεκάδων Αγημάτων φουστανελοφόρων Αρματωμένων και Συλλόγων από πολλά μέρη της Ελλάδας

Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο παγκοσμίου φήμης Καλαβρυτινός Καθηγητής κ Γεώργιος Π. Χρούσος με θέμα: «Οι αρετές σαν βάση της ανθρώπινης υγείας και ευδαιμονίας».

Χαιρετισμό απεύθυνε ο Δήμαρχος Καλαβρύτων κ. Αθανάσιος Παπαδόπουλος, ενώ τον ομιλητή παρουσίασε ο επίτιμος Πρόεδρος της Π.Ε. κ. Γεώργιος Κοσμάς.

Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με την τιμητική διέλευση οργανωμένων τμημάτων αρματωμένων φουστανελοφόρων και ιππικού καθώς και των συλλόγων, που κέρδισαν το αυθόρμητο και ζεστό χειροκρότημα του κοινού.

Στην εκδήλωση τιμήθηκε ο καθηγητής κος Χρούσος, ενώ επαίνους έλαβαν σύλλογοι για την δράση τους.

Πηγή: kalavrytanews.com

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων