26/05/2020 26/05/2020 Στην Ιερά Μονή του Αγίου Νικολάου του Νέου που βρίσικεται στον Υψηλάντη Βοιωτίας εορτάστηκε εκ μεταφοράς η μνήμη του Αγίου Νικολάου του εν Βουνένοις την Κυριακή 24 Μαΐου 2020. Κατά τη Θεία Λειτουργία προέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιος ο οποίος τέλεσε και το Ιερό Μνημόσυνο για τη συμπλήρωση ενός έτους από...
26 Μαΐου, 2020 - 13:59
Τελευταία ενημέρωση: 26/05/2020 - 13:39

Τιμήθηκε η μνήμη του Αγίου Νικολάου εν Βουνένοις

Διαδώστε:
Τιμήθηκε η μνήμη του Αγίου Νικολάου εν Βουνένοις

Στην Ιερά Μονή του Αγίου Νικολάου του Νέου που βρίσικεται στον Υψηλάντη Βοιωτίας εορτάστηκε εκ μεταφοράς η μνήμη του Αγίου Νικολάου του εν Βουνένοις την Κυριακή 24 Μαΐου 2020. Κατά τη Θεία Λειτουργία προέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιος ο οποίος τέλεσε και το Ιερό Μνημόσυνο για τη συμπλήρωση ενός έτους από την κοίμηση της μακαριστής Καθηγουμένης της Μονής Γερόντισσας Θεοφυλάκτης. Ο Σεβασμιώτατος στη συνέχει έψαλε τρισάγιο στον τάφο της μακαριστής Γερόντισσας.

Στη Θεία Λειτουργία και το Μνημόσυνο συμμετείχαν πολλοί πιστοί, οι οποίοι τηρώντας τα μέτρα προστασίας βρισκόντουσαν σε όλο τον προαύλιο χώρο της μικρής αλλά περιποιημένης και φιλόξενης Μονής, η οποία αποτελεί σύμβολο για την ιστορία της Πατρίδας μας, αφού στη Μονή υπεγράφη το 1829 η λήξη του αγώνα των Ελλήνων εναντίον των Τούρκων κατακτητών, μετά την νικηφόρα νίκη των Ελλήνων στη μάχη της Πέτρας.

Ο Σεβασμιώτατος παίρνοντας αφορμή από το Ευαγγέλιο της ημέρας, για τη θεραπεία του τυφλού, προέτρεψε όλους να μείνουν σταθεροί στην πίστη και ευχήθηκε ο Θεός να αναπαύει την ψυχή της μακαριστής Γερόντισσας, η οποία με την εγκατάστασή της στη Μονή την ανέστησε.

Το πρωί του Σαββάτου 23 Μαΐου στο Ιερό Ησυχαστήριο «Η Μήτηρ του Ηγαπημένου» στο Κλειδί τελέσθηκε το τεσσαρακονθήμερο Μνημόσυνο της μακαριστής Καθηγουμένης Γερόντισσας Μαγδαληνής. Της Θείας Λειτουργίας και του ιερού Μνημοσύνου προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γεώργιος, ο οποίος ευχήθηκε ο Θεός να αναπαύει την ψυχή της μακαριστής Γερόντισσας, η οποία διηκόνησε στο Ιερό Ησυχαστήριο από την ίδρυσή του μέχρι την ημέρα της οσιακής κοίμησής της.

Το Σάββατο το απόγευμα ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στον Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου Λουκισίων, όπου η Ενορία τίμησε τη μνήμη του Αγίου Αθανασίου, διότι στις 2 Μαΐου λόγω των μέτρων προστασίας από τον κορωνοϊό δεν επιτρεπόταν η συμμετοχή του κόσμου στις ακολουθίες που τελούνταν στους Ιερούς Ναούς.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων