03/12/2022 03/12/2022 Η ενιαύσια μνήμη του Οσίου Πορφυρίου του Καυσοκαλυβίτου τιμήθηκε στο Παρεκκλήσιο των Τριών Νεοφανών Οσίων, Παϊσίου, Πορφυρίου και Ιακώβου, εντός του συγκροτήματος της εν Άνω Μερά Μυκόνου Ιεράς Μονής Παναγίας Τουρλιανής. Την παραμονή τελέσθηκε Εόρτιος Εσπερινός, τους ύμνους του οποίου απέδωσαν κατανυκτικά οι ευσεβείς νέοι Βασίλειος Παπαγεωργίου και Κωνσταντίνος Ζησιμόπουλος. Της Ακολουθίας προεξήρχε ο Ηγούμενος...
03 Δεκεμβρίου, 2022 - 11:42
Τελευταία ενημέρωση: 03/12/2022 - 11:49

Τιμήθηκε η μνήμη του Οσίου Πορφυρίου στην Ιερά Μονή Τουρλιανής Μυκόνου

Διαδώστε:
Τιμήθηκε η μνήμη του Οσίου Πορφυρίου στην Ιερά Μονή Τουρλιανής Μυκόνου

Η ενιαύσια μνήμη του Οσίου Πορφυρίου του Καυσοκαλυβίτου τιμήθηκε στο Παρεκκλήσιο των Τριών Νεοφανών Οσίων, Παϊσίου, Πορφυρίου και Ιακώβου, εντός του συγκροτήματος της εν Άνω Μερά Μυκόνου Ιεράς Μονής Παναγίας Τουρλιανής.

Την παραμονή τελέσθηκε Εόρτιος Εσπερινός, τους ύμνους του οποίου απέδωσαν κατανυκτικά οι ευσεβείς νέοι Βασίλειος Παπαγεωργίου και Κωνσταντίνος Ζησιμόπουλος.

Της Ακολουθίας προεξήρχε ο Ηγούμενος της Μονής, Αρχιμανδρίτης Αλέξιος Παπαδόπουλος, ο οποίος διένειμε στους παραστάντες πιστούς βιβλίο με τίτλο «Άγιος Πορφύριος ο Καυσοκαλυβίτης-Το σκεύος της Χάριτος», έκδοση της Ιεράς Μονής Χρυσοπηγής Χανίων.

Ανήμερα της εορτής ο Ηγούμενος Αρχιμανδρίτης Αλέξιος Παπαδόπουλος τέλεσε τη Θεία Λειτουργία, μέσα στην κατανυκτική ατμόσφαιρα του Παρεκκλησίου, εντός της οποίας οι παριστάμενοι πιστοί βίωσαν την σημασία της Εκκλησίας και ενωτίσθησαν τους λόγους του τιμώμενου Οσίου:

«Το σπουδαίο είναι να μπούμε στην Εκκλησία. Να ενωθούμε με τους συνανθρώπους μας, με τις χαρές και τις λύπες όλων. Να τους νιώθουμε δικούς μας, να προσευχόμαστε για όλους, να πονάμε για την σωτηρία τους, να ξεχνάμε τους εαυτούς μας. Να κάνομε το παν γι’ αυτούς, όπως ο Χριστός για μας. Μέσα στην Εκκλησία γινόμαστε ένα με κάθε δυστυχισμένο και πονεμένο κι αμαρτωλό. Κανείς δεν πρέπει να θέλει να σωθεί μόνος του, χωρίς να σωθούν και οι άλλοι. Είναι λάθος να προσεύχεται κανείς για τον εαυτό του, για να σωθεί ο ίδιος. Τους άλλους πρέπει να αγαπάμε και να προσευχόμαστε να μη χαθεί κανείς, να μπουν όλοι στην Εκκλησία. Αυτό έχει αξία.»

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων