07/02/2023 08/02/2023 Εξαιτίας των δυσμενών καιρικών συνθηκών, που πλήττουν την χώρα τις τελευταίες μέρες, ο Μητροπολίτης Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων κ. Χρυσόστομος δεν κατόρθωσε να μεταβεί στην πανηγυρίζουσα, αλλ’ αποκλεισμένη Ιερά Μονή Μακρυμάλλη Ψαχνών, προκειμένου να συμπανηγυρίσει την ημέρα εορτασμού του Αγίου Παρθενίου, προστάτη των καρκινοπαθών. Σημειώνεται ότι στην Ιερά Μονή φυλάσσεται η τιμία κάρα του...
07 Φεβρουαρίου, 2023 - 16:25
Τελευταία ενημέρωση: 08/02/2023 - 0:47

Τιμήθηκε ο προστάτης των καρκινοπαθών Άγιος Παρθένιος από τον Μητροπολίτη Χαλκίδος

Διαδώστε:
Τιμήθηκε ο προστάτης των καρκινοπαθών Άγιος Παρθένιος από τον Μητροπολίτη Χαλκίδος

Εξαιτίας των δυσμενών καιρικών συνθηκών, που πλήττουν την χώρα τις τελευταίες μέρες, ο Μητροπολίτης Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων κ. Χρυσόστομος δεν κατόρθωσε να μεταβεί στην πανηγυρίζουσα, αλλ’ αποκλεισμένη Ιερά Μονή Μακρυμάλλη Ψαχνών, προκειμένου να συμπανηγυρίσει την ημέρα εορτασμού του Αγίου Παρθενίου, προστάτη των καρκινοπαθών.

Σημειώνεται ότι στην Ιερά Μονή φυλάσσεται η τιμία κάρα του Αγίου Παρθενίου.

Με δεδομένη αυτή την αδυναμία μετάβασής του στην Ιερά Μονή, αλλά έχοντας την επιθυμία να ζητήσει την ευλογία του Αγίου Παρθενίου και να εορτάσει την ιερά μνήμη του, ο Σεβασμιώτατος κ. Χρυσόστομος σήμερα τέλεσε τον Όρθρο και τη Θεία Λειτουργία στο Μητροπολιτικό Ιερό Παρεκκλήσιο του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, το οποίο ευρίσκεται εντός του Επισκοπείου της Ιεράς Μητρόπολης στη Χαλκίδα και εκεί φυλάσσεται σε αργυρά Λειψανοθήκη, μικρό ιερό απότμημα των Τιμίων Λειψάνων του Αγίου.

Στη Θεία Λειτουργία συμπαρέστη με τον Σεβασμιώτατο ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως, Αρχιμανδρίτης Νικόδημος Ευσταθίου, εκκλησιάσθηκαν υπάλληλοι, κληρικοί και λαϊκοί, των γραφείων της Ι. Μητροπόλεως, ενώ έψαλλαν Αναγνώστες και υποψήφιοι κληρικοί.

Πριν την Απόλυση της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος ανέγνωσε την σχετική ικετήριο ευχή κατά του καρκίνου, συντεθείσα υπό του μακαριστού Μητροπολίτη Τριφυλίας και Ολυμπίας κυρού Στεφάνου (Ματακούλια +2007) και εγκριθείσα υπό της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος με το υπ’ αριθμ. 1465-1048/25.6.1984 Σημείωμά της, ενώ, έπειτα, ευχήθηκε πατρικά σε όλους να έχουν βοηθό και πρέσβη προς Κύριον τον Άγιο Ιεράρχη Παρθένιο.

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων