28/07/2020 28/07/2020 Ο Σεβασμιώτατος Σύρου κ. Δωρόθεος Β’ χοροστάτησε στον υπαίθριο Εόρτιο Εσπερινό, που τελέσθηκε, με τη συμμετοχή Εφημερίων του νησιού και την παρουσία πολλών ευσεβών προσκυνητών, Ανδρίων και παραθεριστών, στον αύλειο χώρο της Ιεράς Μονής της Αγίας Ειρήνης στα Αποίκια της Άνδρου, την οποία ανακαίνισε εκ βάθρων ο φιλογενής και ευσεβής Άνδριος Πλοιοκτήτης και γόνος ιερατικής...
28 Ιουλίου, 2020 - 15:40
Τελευταία ενημέρωση: 28/07/2020 - 15:32

Της Χρυσοβαλάντου στο ηλιοβασίλεμα της Άνδρου

Διαδώστε:
Της Χρυσοβαλάντου στο ηλιοβασίλεμα της Άνδρου

Ο Σεβασμιώτατος Σύρου κ. Δωρόθεος Β’ χοροστάτησε στον υπαίθριο Εόρτιο Εσπερινό, που τελέσθηκε, με τη συμμετοχή Εφημερίων του νησιού και την παρουσία πολλών ευσεβών προσκυνητών, Ανδρίων και παραθεριστών, στον αύλειο χώρο της Ιεράς Μονής της Αγίας Ειρήνης στα Αποίκια της Άνδρου, την οποία ανακαίνισε εκ βάθρων ο φιλογενής και ευσεβής Άνδριος Πλοιοκτήτης και γόνος ιερατικής οικογενείας Ελευθέριος Πολέμης.

Ομιλώντας προς τους παρισταμένους πιστούς, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ αναφέρθηκε στην προσφορά των Μοναστηριών στο Γένος και την Εκκλησία και την επιστηρικτική, παραμυθητική και ενισχυτική παρουσία των Μοναχών και Μοναζουσών στη ζωή των πιστών, οι οποίοι, όταν είναι χαριτωμένοι και καταξιωμένοι στο Μοναχικό βίο, αποτελούν για όλους μας λιμάνια ηρεμίας, στα οποία εναποθέτουμε το βαρύ φορτίο της ζωής μας, αλλά και οδοδείκτες προς τον Κύριο και τη σωτηρία μας.
Στο πρόσωπο των πνευματικών μας πατέρων, τόνισε, βλέπουμε τον ίδιο το Χριστό, όπως ο Άγιος Παντελεήμων τον είδε στο πρόσωπο του πνευματικού του πατέρα Αγίου Ερμολάου, να τον ενισχύει πριν το μαρτύριο!

Και κατάληξε λέγων ότι στις Μονές του Αγίου Όρους και άλλων περιοχών της Πατρίδος μας, οι Μοναχοί μας περιμένουν, όχι με αυστηρότητα και τιμωρητική διάθεση, αλλά με αγάπη, επιείκεια και μακροθυμία, να μας δροσίσουν πνευματικά και να μας δώσουν δύναμη να συνεχίσουμε το δύσκολο ταξίδι της ζωής.

 

 

 

 

 

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων