07/05/2021 07/05/2021 Παρουσία του Υπουργού Εσωτερικών κ. Μάκη Βορίδη πραγματοποιήθηκαν σήμερα το πρωί, Παρασκευή της Διακαινησίμου, 7 Μαΐου, οι λατρευτικές εκδηλώσεις προς τιμήν της πολιούχου του Αιγίου και του Δήμου Αιγιαλείας, Παναγίας της Τρυπητής. Ο Υπουργός ήταν παρών κατά την Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στο Ιερό Προσκύνημα Ζωοδόχου Πηγής (ή πιο γνωστό στους ντόπιους ως Παναγία η Τρυπητή), κατά...
07 Μαΐου, 2021 - 13:10
Τελευταία ενημέρωση: 07/05/2021 - 12:47

Το Αίγιο τίμησε την Παναγία την Τρυπητή

Διαδώστε:
Το Αίγιο τίμησε την Παναγία την Τρυπητή

Παρουσία του Υπουργού Εσωτερικών κ. Μάκη Βορίδη πραγματοποιήθηκαν σήμερα το πρωί, Παρασκευή της Διακαινησίμου, 7 Μαΐου, οι λατρευτικές εκδηλώσεις προς τιμήν της πολιούχου του Αιγίου και του Δήμου Αιγιαλείας, Παναγίας της Τρυπητής.

Ο Υπουργός ήταν παρών κατά την Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στο Ιερό Προσκύνημα Ζωοδόχου Πηγής (ή πιο γνωστό στους ντόπιους ως Παναγία η Τρυπητή), κατά την οποία χοροστάτησαν οι Μητροπολίτες: Σερβιών και Κοζάνης κ. Παύλος, Καλαβρύτων κι Αιγιαλείας κ. Ιερώνυμος και πρώην Καλαβρύτων κι Αιγιαλείας κ. Αμβρόσιος.

Δείτε το βίντεο με το κήρυγμα και τη λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος:

Ο Όρθρος και η Αναστάσιμη Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ολοκληρώθηκαν στις 10.30 το πρωί, ενώ η περιφορά της Ιεράς Εικόνος έγινε αρχικά με πεζή λιτανεία στις πέριξ του ναού οδούς και ακολούθως με την εικόνα να τοποθετείται πάνω σε όχημα που πέρασε από κεντρικές οδούς της πόλης για την ευλογία των πιστών. Η διαδρομή του ειδικού οχήματος περιελάμβανε περιμετρικές οδούς της πόλης, Νοσοκομείο Αιγίου, παραλιακή οδό Ζωοδόχου Πηγής και επιστροφή από Ταξιαρχών, Κλ. Οικονόμου και Μητροπόλεως.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα ακολουθιών, στις 6.30 το απόγευμα θα τελεστούν Εσπερινός και Ιερά Παράκληση, ενώ η απόδοση της εορτής θα τελεστεί στις 7 το απόγευμα της Κυριακής του Θωμά.

Τονίζεται πως όλες οι θρησκευτικές εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν τηρουμένων των μέτρων που έχει ορίσει η πολιτεία για τον επιτρεπόμενο αριθμό πιστών και τη χρήση διπλής μάσκας από όλους εντός του ναού, πλην των ιερέων και ιεροψαλτών οι οποίοι πάντοτε πριν από κάθε λειτουργία κάνουν υποχρεωτικά self test και γι’ αυτό εξαιρούνται από τη χρήση μάσκας.

Υπενθυμίζεται ότι καταστήματα και υπηρεσίες σε όλο το Δήμο Αιγιαλείας παραμένουν κλειστά σήμερα, Παρασκευή, λόγω της γιορτής.

Χθες, παραμονή της εορτής, στις 7 το απόγευμα τελέστηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός στον Ιερό Ναό Παναγίας Φανερωμένης Αιγίου, ενώ στις 11 το βράδυ ξεκίνησε η καθιερωμένη Ιερά Αγρυπνία.

Φωτογραφία: agriniotimes.gr

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων