14/04/2021 14/04/2021 Δίπλα στο μοναστήρι του Αγίου Ιωάννου της Ρίλας στη Βουλγαρία, σε απόσταση περίπου 1,5 χιλ., στον δρόμο για το παλαιό ασκητήριο, βρίσκεται το ασκητήριο του Θεοδοσίου, το οποίο αφιερώθηκε στον Άγιο Θεοδόσιο Τάρνοβσκι. Η εκκλησία και το διώροφο κτίριο κατοικιών δίπλα της ανεγέρθηκαν με χρήματα του μοναχού της Ρίλας Θεοδοσίου. Το έργο όμως παρέμεινε ημιτελές...
14 Απριλίου, 2021 - 20:41
Τελευταία ενημέρωση: 14/04/2021 - 20:39

Το Ασκητήριο του Θεοδοσίου

Διαδώστε:
Το Ασκητήριο του Θεοδοσίου

Δίπλα στο μοναστήρι του Αγίου Ιωάννου της Ρίλας στη Βουλγαρία, σε απόσταση περίπου 1,5 χιλ., στον δρόμο για το παλαιό ασκητήριο, βρίσκεται το ασκητήριο του Θεοδοσίου, το οποίο αφιερώθηκε στον Άγιο Θεοδόσιο Τάρνοβσκι.

Η εκκλησία και το διώροφο κτίριο κατοικιών δίπλα της ανεγέρθηκαν με χρήματα του μοναχού της Ρίλας Θεοδοσίου. Το έργο όμως παρέμεινε ημιτελές λόγω της αιφνίδιας μετάθεσης των μοναχών από τον Ιερό Ναό το έτος 1961 κατόπιν εντολής της κομματικής ηγεσίας του αθεϊστικού κομμουνιστικού καθεστώτος.

Ο ναός ανεγέρθηκε από λειασμένη πέτρα και τούβλα, ενώ στον προθάλαμο διαμορφώθηκαν δύο συμπληρωματικοί βοηθητικοί χώροι. Οι εικόνες του ναού είναι έργο του Ρώσου ζωγράφου Νικολάι.

 

 

 

PHOTO: rilskimanastir.org

 

 

 

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων