18/01/2022 18/01/2022 Συμπληρώνεται σήμερα ένας χρόνος από την κοίμηση του αειμνήστου ηγουμένου της Ιεράς Μονής Σταυροβουνίου, αρχιμανδρίτου Αθανασίου(18/01/2021). Ο μακαριστός γέροντας υπήρξε μία αξιόλογη και ιδιαίτερα σημαίνουσα εκκλησιαστική προσωπικότητα της Κύπρου η οποία προσέφερε τα μέγιστα τόσο προς τον μοναχισμό όσο και στον κόσμο. Ηγούμενος για περίπου σαράντα χρόνια. Καθοδηγητής μοναχών και λαϊκών. Γνήσιος και αυθεντικός ιερομόναχος,...
18 Ιανουαρίου, 2022 - 10:45
Τελευταία ενημέρωση: 18/01/2022 - 10:54

Το ετήσιο μνημόσυνο του Γέροντα Αθανασίου Σταυροβουνιώτη

Διαδώστε:
Το ετήσιο μνημόσυνο του Γέροντα Αθανασίου Σταυροβουνιώτη

Συμπληρώνεται σήμερα ένας χρόνος από την κοίμηση του αειμνήστου ηγουμένου της Ιεράς Μονής Σταυροβουνίου, αρχιμανδρίτου Αθανασίου(18/01/2021). Ο μακαριστός γέροντας υπήρξε μία αξιόλογη και ιδιαίτερα σημαίνουσα εκκλησιαστική προσωπικότητα της Κύπρου η οποία προσέφερε τα μέγιστα τόσο προς τον μοναχισμό όσο και στον κόσμο.

Ηγούμενος για περίπου σαράντα χρόνια. Καθοδηγητής μοναχών και λαϊκών. Γνήσιος και αυθεντικός ιερομόναχος, συνεχιστής του αρχαίου ασκητικού μοναχισμού, πνευματικός φάρος της Εκκλησίας της Κύπρου.

Σήμερα, με την ευκαιρία του ετήσιου μνημοσύνου του μακαριστού γέροντα Αθανασίου ο ΠανιερώτατοςΜητροπολίτης Κιτίου κ. Νεκτάριος προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας στην Ιερά Μονή Σταυροβουνίουσυλλειτουργούντος του ηγουμένου της Μονής, Αρχιμανδρίτου Διονυσίου.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Πανιερώτατος τέλεσε ενώπιον του τάφου του γέροντα, τρισάγιο στηνπαρουσία ολόκληρης της αδελφότητας.

“Ας είναι αιωνία η μνήμη και αγία η ψυχή του γέροντα Αθανασίου! Ας έχουμε όλοι την ευχή του”, αναφέρει η ανακοίνωση της Ιεράς Μητροπόλεως Κιτίου.

Ακούστε τα όσα είχε πει στο ραδιόφωνο της Πεμπτουσίας και τη δημοσιογράφο Μαρία Γιαχνάκη ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κιτίου κ. Νεκτάριος για τον μακαριστό Ηγούμενο της Μονής:

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων