20/04/2022 21/04/2022 Με ιδιαίτερη κατάνυξη κατά το μοναστηριακό τυπικό τελέστηκε το Μυστήριο του Ιερού Ευχελαίου, το απόγευμα της Μεγάλης Τετάρτης 20 Απριλίου 2022, στο Ιερό Ησυχαστήριο των Αγίων Αυγουστίνου Επισκόπου Ιππώνος και Σεραφείμ του Σάρωφ στο Τρίκορφο Φωκίδος. Προεξάρχοντος του Καθηγουμένου Γέροντος Νεκταρίου Μουλατσιώτη πλαισιούμενος από ιερείς του Ιερού Ησυχαστηρίου τελέστηκε το Ιερό Ευχέλαιο προς αγιασμό των...
20 Απριλίου, 2022 - 21:59
Τελευταία ενημέρωση: 21/04/2022 - 1:13

Το Ιερό Μυστήριο του Ευχελαίου στην Ιερά Μονή Τρικόρφου

Διαδώστε:
Το Ιερό Μυστήριο του Ευχελαίου στην Ιερά Μονή Τρικόρφου

Με ιδιαίτερη κατάνυξη κατά το μοναστηριακό τυπικό τελέστηκε το Μυστήριο του Ιερού Ευχελαίου, το απόγευμα της Μεγάλης Τετάρτης 20 Απριλίου 2022, στο Ιερό Ησυχαστήριο των Αγίων Αυγουστίνου Επισκόπου Ιππώνος και Σεραφείμ του Σάρωφ στο Τρίκορφο Φωκίδος.

Προεξάρχοντος του Καθηγουμένου Γέροντος Νεκταρίου Μουλατσιώτη πλαισιούμενος από ιερείς του Ιερού Ησυχαστηρίου τελέστηκε το Ιερό Ευχέλαιο προς αγιασμό των ψυχών και των σωμάτων των μοναχών της αδελφότητος καθώς και των πιστών που παρευρέθηκαν κατά τη διάρκεια του Ιερού Μυστηρίου.

Ο Καθηγούμενος ομίλησε για την αναγκαιότητα και χρησιμότητα του Μυστηρίου του Ιερού Ευχελαίου αναφερόμενος στις δωρεές του Θεού που μας μεταδίδει το Μυστήριο, καθώς και στις δωρεές του Αγίου Πνεύματος όλων των Ιερών Μυστηρίων της Εκκλησίας μας.

Στο τέλος του Ιερού Ευχελαίου, ο Καθηγούμενος έχρισε με το Άγιο Έλαιο τους ιερείς και εν συνεχεία με όλους τους ιερείς έχρισαν τους πιστούς που παρευρέθηκαν στο Ιερό Μυστήριο.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων