23/03/2019 23/03/2019 Το μοναστήρι του Αγίου Μωϋσή βρίσκεται 90 χιλιόμετρα βόρεια της Δαμασκού σε μια σπηλιά στις παρυφές του βουνού. Θεωρείται θησαυρός της χώρας και είναι “υποχρεωτικό” σημείο επίσκεψης για κάθε τουρίστα. Εδώ δεν έχουν φτάσει οι τρομοκράτες και για αυτό δεν έχει υποστεί ζημιές το μεγαλειώδες μνημείο της παγκόσμιας κληρονομιάς. Το μνημείο έχει αποκατασταθεί το 1984...
23 Μαρτίου, 2019 - 10:35
Τελευταία ενημέρωση: 23/03/2019 - 11:02

Το ιστορικό Μοναστήρι του Αγίου Μωϋσή στη Συρία

Διαδώστε:
Το ιστορικό Μοναστήρι του Αγίου Μωϋσή στη Συρία

Το μοναστήρι του Αγίου Μωϋσή βρίσκεται 90 χιλιόμετρα βόρεια της Δαμασκού σε μια σπηλιά στις παρυφές του βουνού. Θεωρείται θησαυρός της χώρας και είναι “υποχρεωτικό” σημείο επίσκεψης για κάθε τουρίστα. Εδώ δεν έχουν φτάσει οι τρομοκράτες και για αυτό δεν έχει υποστεί ζημιές το μεγαλειώδες μνημείο της παγκόσμιας κληρονομιάς.
Το μνημείο έχει αποκατασταθεί το 1984 με τη βοήθεια της τοπικής Ορθόδοξης Εκκλησίας και πολλών εθελοντών από την Ευρώπη και τη Σαουδική Αραβία. Αυτός ο κόπος επιβραβεύτηκε και ήδη τη δεκαετία του 1990 το μοναστήρι έγινε όχι μόνο τόπος προσκυνήματος, αλλά και ενός είδους τουριστική Μέκκα της Συρίας. Τώρα η μονή αναγεννιέται, ενώ στο Υπουργείο Τουρισμού της Συρίας ανέφεραν ότι περιμένουν την πρώτη ομάδα τουριστών από τη Γαλλία στα μέσα Απριλίου. Ένας από τους πρώτους τόπους επίσκεψης είναι το μοναστήρι του Αγίου Μωυσή.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων