27/01/2020 27/01/2020 Μια σημαντική φυσιογνωμία της Ορθοδοξίας εορτάζεται αύριο στις 28 Ιανουαρίου, ο Όσιος Εφραίμ ο Σύρος και λίγοι ξέρουν ότι σ’ αυτόν τον Άγιο είναι αφιερωμένη η μοναδική Ιερά Μονή ανά τον κόσμο, η οποία και αύριο πανηγυρίζει. Βρίσκεται στην Κατερίνη και συγκεκριμένα λίγο πιο έξω από το χωριό Κονταριώτισσα.  Με θέα την Χαλκιδική και το...
27 Ιανουαρίου, 2020 - 20:22
Τελευταία ενημέρωση: 27/01/2020 - 21:20

Το Μοναστήρι που είναι αφιερωμένo στον Όσιο Εφραίμ τον Σύρο

Διαδώστε:
Το Μοναστήρι που είναι αφιερωμένo στον Όσιο Εφραίμ τον Σύρο

Μια σημαντική φυσιογνωμία της Ορθοδοξίας εορτάζεται αύριο στις 28 Ιανουαρίου, ο Όσιος Εφραίμ ο Σύρος και λίγοι ξέρουν ότι σ’ αυτόν τον Άγιο είναι αφιερωμένη η μοναδική Ιερά Μονή ανά τον κόσμο, η οποία και αύριο πανηγυρίζει. Βρίσκεται στην Κατερίνη και συγκεκριμένα λίγο πιο έξω από το χωριό Κονταριώτισσα. 

Με θέα την Χαλκιδική και το όρος Άθως στο βάθος, η Μονή αποτελεί τόπο ιερό, τόπο προσκυνήματος, αλλά ταυτόχρονα και ένα επίγειο παράδεισο φυσικής ομορφιάς, αρχιτεκτονικής και καλαισθησίας.

Το καθολικό της Μονής, αγιορείτικης αρχιτεκτονικής, βρίσκεται στο κέντρο της ανατολικής αυλής. Είναι αφιερωμένο στον προστάτη της Όσιο Εφραίμ και την Παναγία, Ζωοδόχο Πηγή.

Το καθολικό συμπληρώνουν και δύο κατανυκτικά Παρεκκλήσια προς τιμήν της Αγίας Αικατερίνης και του Αγίου Πορφυρίου. Κάτω απ’ αυτό, υπάρχει υπόγειος Ναός, δισυπόστατος, προς τιμήν του Τιμίου Προδρόμου και των Αγίων νεοφανών Μαρτύρων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης.

Η Ι. Μονή πανηγυρίζει στις 28 Ιανουαρίου, γιορτή του Οσίου Εφραίμ, ημέρα κατά την οποία συρρέουν πλήθη προσκυνητών.

 

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων